SPOS logo
 • Bulgarian
 • Croatian
 • English
 • French
 • German
 • Hungarian
 • Macedonian
 • Romanian
 • Russian
 • Serbian
 • Slovenian
 • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

„НАШ МЕД“ ТРАЖИ НЕОГРАНИЧЕНЕ КОЛИЧИНЕ ШУМСКОГ И БАГРЕМОВОГ МЕДАDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 28.299

Иако смо у позиву за прелиминарну пријаву меда за пласман преко Погона „НАШ МЕД“ (детаљи ОВДЕ) објавили да ће Погон, након пробног рада, кренути са пласманом меда од августа, како ствари стоје, то ће се ипак десити већ крајем јула, те позивамо пчеларе да ШТО ПРЕ пријаве неограничене количине шумског и багремовог меда за продају, које се тренутно најбрже могу продати по пристојним ценама.

Обавезно прочитајте текст који смо већ објавили (ОВДЕ), а најважнија порука коју требате да запамтите из њега, јесте да НЕ ПРОДАЈЕТЕ свој мед у бесцење, јер нико осим Погона СПОС-а једноставно не може да вам понуди бољу цену, пошто наш Погон, који је у власништву пчелара СПОС-а, ради без профита, односно сав профит је уграђен у цену. Ако неко од пакера одлучи да „оде у минус“ да би нас „уништио“ (како неки од њих увелико причају) позивамо их да то учине ОДМАХ, немају разлога за чекање, јер циљ Погона је увек био и остао САМО ЈЕДАН, а то је да пчелари СПОС-а добију МАКСИМАЛНУ МОГУЋУ ТРЖИШНУ ЦЕНУ у датом тренутку. Када они опет буду оборили цену, Погон опет ступа на сцену како би поново испунио свој циљ! 

Наши пакери су до сада увек на почетку сезоне откупа давали фиксну цену која се ретко мењала током године, а та цена је увек била далеко испод могуће. У Погону „НАШ МЕД“ цена ће се стално мењати сходно потписаним уговорима, односно ПРАТИЋЕ РЕАЛНУ СВЕТСКУ ТРЖИШНУ ЦЕНУ меда у сваком тренутку током године. За сада само великопродајну, а кад након пар година успемо да развијемо и малопродају у иностранству, онда и малопродајну, што је наша једина права будућност и крајњи циљ Погона. 

Једина измена у горе наведеном тексту, због брзине прикупљања података, јесте у томе што ће се сви пчелари СПОС-а до краја априла 2021. године јављати са својим понудама меда директно Погону, а не преко удружења како је примарно објављено. 

ЈОШ ЈЕДНОМ ВАС ПОЗИВАМО да не продајете мед који вам није неопходан за продају (из егзистенцијалних разлога), већ да продате на тржишту само онолико колико вам је баш, баш неопходно, а да остале количине оставите за продају преко Погона „НАШ МЕД“ јер вам нико не може понудити бољу цену, а продаћете га у тренутку када вам се понуђена тржишна цена највише буде допадала. 

 

ТРАЖИМО НЕОГРАНИЧЕНЕ КОЛИЧИНЕ ШУМСКОГ И БАГРЕМОВОГ МЕДА 

Погон за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „НАШ МЕД“ доо тражи неограничене количине правог шумског меда (мешавине шумског меда са другим медовима, рецимо мешавине у којима доминира прави ливадски мед неће бити прихваћене и немојте их пријављивати јер ће се то на анализи видети, а ви ћете бити уписани у архиви Погона као неко ко је понудио неадекватан мед и покушао да изврши преварну радњу), као и правог багремовог меда. 

Цена коју ће Погон плаћати за шумски мед је унапред позната и фиксна, односно 5,5 евра за килограм, а за багремов мед је још увек немогуће прецизирати јер цена на тржишту непрестано расте (пре свега због најгоре сезоне багрема у Мађарској у последњих 50 година) и износиће сигурно не мање од 4,6 евра (то је у овом тренутку реална тржишна цена), а очекујемо да ускоро буде и већа, ако се тржишни трендови наставе. Док дође до пласмана багрема, цена ће вероватно бити сасвим другачија, али то ће тржишни услови већ одредити. 

НАЧИН ПЛАЋАЊА

Чим пчелари пријаве све врсте меда које имају за продају, Погон одмах креће са његовим пласманом, купаца има, а начин плаћања ће углавном бити унапред, или уз банкарску гаранцију, по жељи пчелара. О томе ћемо ускоро врло детаљно обавестити јавност пошто још увек усаглашавамо са осигуравајућим кућама коначну понуду, јер СПОС ће осигуравати код осигуравајуће куће свој извоз односно плаћање од страних купаца, тако да ће један од наших главних циљева – АПСОЛУТНА СИГУРНОСТ ПЛАЋАЊА ЗА ПЧЕЛАРА, бити у потпуности остварен већ од првог дана рада Погона!

КАКО ПРИЈАВИТИ МЕД ЗА ПРОДАЈУ

Значи, потребно је да најкасније до 10. августа, пожељно што раније, доставите следеће податке о меду који нудите, а у пријави коју ћете слати мејлом или поштом, ОБАВЕЗНО наведите следеће податке, и слободно пријављујте СВЕ ВРСТЕ МЕДА које имате за продају на горе наведени начин по максимално могућим ценама, јер ће у наредном периоду бити склапани и уговори за друге врсте меда, а морамо знати колико ког меда имамо на располагању да бисмо могли да потпишемо уговор:

1 – Име и презиме пчелара члана СПОС-а

2 – Назив друштва/удружења пчелара преко кога сте се учланили у СПОС 

3 – Адреса локације меда

4 – Мобилни и фиксни телефон, мејл

5 – Врста и количина меда која се нуди (минимум 300 кг) са навођењем године врцања меда (ако имате ПРАВИ ливадски мед са планина, то назначите као посебну врсту меда, ван цветног меда) 

6 – Наведите да ли сте потписали Уговор о лиценци за приступ Стандарду квалитета „Добра пчеларска пракса“, као и датум потписивања уговора, јер када нађемо купца, тај мед ће имати већу откупну цену 

Kонтакт особа којој шаљете наведене податке (искључиво мејлом, Вибером или редовном поштом) је комерцијалиста Погона „Наш мед“ Иван Ивић, 064/65-77-833, [email protected] 

Ако немате финансијских могућности да га позовете а то вам је неопходно, довољно је да му пустите СМС поруку о томе, и он ће вас позвати о трошку Погона! 

Ако понуду меда шаљете редовном поштом, шаљите је на адресу: 

Погон „НАШ МЕД“ 
Ул. Солунских ратника бр. 2 
34210 Рача 

(ако шаљете брзом поштом, упишите број телефона примаоца: Иван Ивић, 064/65-77-833) 

 

ПОСЕБНА ПОГОДНОСТ ЗА ВЛАСНИКЕ КАРТИЦА ЛОЈАЛНОСТИ СПОС-а 

У ОВОМ ТРЕНУТКУ можемо да понудимо посебне погодности по питању цене меда за власнике картица лојалности СПОС-а. Пошто смо на почетку рада, не можемо понудити веће погодности од оних које ћемо навести јер је за МЕСЕЧНО финансирање постојања Погона КАДА НЕ РАДИ потребно обезбедити преко 900.000 динара (ускоро ћемо објавити прецизну калкулацију, по ставкама), а кад почне са радом и много више. Али, већ од почетка наредне сезоне пласмана меда, односно од маја 2021. године, надамо се да ћемо моћи и више. 

Горе наведене цене биће веће за власнике картица лојалности СПОС-а: 

За власнике Златне картице лојалности: +0,5% (5,52 евра за шумски и 4,62 евра за багрем)

За власнике Дијамантске картице лојалности: +0,6% (5,53 евра за шумски и 4,62 евра за багрем)

За власнике Платинасте картице лојалности: +1,6% (5,58 евра за шумски и 4,67 евра за багрем)

Све о картицама лојалности прочитајте ОВДЕ

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE