SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NEISPRAVAN MED NA DNEVNOM REDU ODBORA ZA POLJOPRIVREDU NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.212

Pre nekoliko dana, predsednik SPOS-a imao je sastanak sa prof. dr Miladinom Ševarlićem, nestranačkim narodnim poslanikom, i tokom razgovora ga je upoznao sa nezavidnom situacijom na srpskom tržištu meda, zbog sve većeg prisustva neispravnog meda na tržištu, usled neadekvatnog rada veterinarske i tržišne inspekcije. Zamolio ga je da pomogne SPOS-u u borbi protiv ove negativne pojave, i tako se pridruži svima koji zajedno sa nama rade na rešavanju ovog velikog problema nelojalne konkurencije srpskih pčelara.

Na 2. Sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije, održanoj 1. jula 2016. godine, nestranački narodni poslanik prof. dr Miladin Ševarlić informisao je članove Odbora o prisustvu velike količine neispravnog meda na tržištu Srbije i o nameri Saveza pčelarskih organizacija Srbije da pokrene medijsku kampanju protiv odgovornih za ovakvo stanje na tržištu i nelojalnu konkurenciju srpskim pčelarima.

Na njegov predlog, odlučeno je da se neispravnom medu na tržištu Srbije posveti posebna tačka dnevnog reda na narednim sednicama Odbora, kao i da sednici prisustvuju predstavnici SPOS-a i resorno nadležni državni organi za kontrolu kvaliteta i plasman meda na tržištu Srbije.

SPOS-u predstoji obaveza da pripremi i Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u što kraćem roku dostavi pisanu informaciju sa predlogom mera i aktivnosti za eliminisanje neispravnog meda i zaštitu pčelara Srbije od nelojalne konkurencije proizvođača i distributera neispravnog meda.

Prof. dr Miladin Ševarlić naglasio je da je SPOS najbolje organizovano udruženje poljoprivrednika Srbije, u čemu ga je podržao i prof. dr Dragan Glamočić, savetnik premijera Srbije za poljoprivredu.

Zahvaljujemo se prof. dr Miladinu Ševarliću, starom prijatelju srpskih pčelara, na pomoći, i stavljanju ovog problema na dnevni red skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, nadamo se da će sveopšti pritisak na nadležne državne organe rezultovati konačnim rešavanjem ovog problema.

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien