SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NOVA SARADNJA SA UDRUŽENJEM PROIZVOĐAČA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA (SECPA)Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.445

Osmog marta 2018. godine, predsednik Odbora za zaštitu pčela SPOS-a dipl. ing. polj. Miloš Bogdanović, održao je sastanak sa novom izvršnom direktorkom SECPA gospođom Katarinom Krinulović.

Sastanak je protekao u radnoj atmosferi i razvile su se neke nove ideje za dalju saradnju. Dosadašnja saradnja se pokazala kao vrlo efikasna, a gospođa Katarina je pohvalila rad SPOS-a i ocenila organizaciju kao jednu od najbolje organizovanih u oblasti poljoprivrede.

Za početak je dogovorena saradnja na izradi lifleta, a format lifleta će biti određen kada bude usaglašen tekst. Takođe je bilo reči i o još nekim zajedničkim akcijama, o kojima će biti reči kada krene njihiva realizacija.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Udruženju proizvođača sredstava za zaštitu bilja (SECPA) i gospođi Katarini zato što svojim delovanjem podižu svest poljoprivrednim proizvođačima o pravilnoj upotrebi sredstava za zaštitu bilja. 

 

Udruženje SECPA (Udruženje proizvodača sredstava za zaštitu bilja) čije članice su: Adama, BASF, Bayer, DOW Agriosciences, DuPont, Syngenta Agro i Belchim CP, u saradnji sa SPOS-om i Odborom za zaštitu pčela SPOS-a radilo je u ranijem periodu na kreiranju jednog zajedničkog lifleta koji sadrži osnovna pravila koja korisnici sredstava za zaštitu bilja i pčelari treba da poštuju ukoliko žele da sačuvaju pčele, i ovde te liflete možete pogledati i preuzeti.

Ova saradnja SPOS-a i SECPA bila je prvi ozbiljan korak u saradnji sa navedenim kućama koje proizvode pesticide, sa ciljem upoznavanja poljoprivrednika sa pravilnom primenom pesticida, kako ne bi dolazilo do trovanja pčela. 

Ovo je još jedna mera kojoj je pristupio SPOS u cilju rešavanja ovog velikog problema savremenog pčelarstva. 

Taj prvi liflet je u potpunosti usaglašen sa zakonskim propisima. Liflet ima poruke za pčelare OVDE, i za poljoprivrednike OVDE, odvojeno.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien