SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NOVI NAPADI NA SPOS I OPŠTINU RAČADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.884

Razne lobističke grupe već duže vreme u javnosti bacaju drvlje i kamenje na SPOS zbog gradnje Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, jer njima i njihovim gazdama nikako ne odgovara da se Pogon izgradi, jer su navikli da svoje sitnosopstveničke interese ostvaruju lagano, jer im ranije niko nije smetao. Najnoviji udar tiče se ispravnosti vode za piće u opštini Rača, gde će Pogon biti građen.

Kontaktirali smo opštinu Rača kako bismo došli do pune istine i dokaza, te da bismo po ko zna koji put zapušili usta vođama lobističkih grupa koji nikako da se pomire sa sudbinom da su nebitni. Ponekad se pitamo da li uopšte treba da pišemo o njihovim napadima, ali ponekad očigledno mora. 

Došli smo do sledećih zvaničnih informacija: 

Opština Rača je ranije imala probleme sa ispravnošću vode za piće u vodovodu, po pitanju hemijske ispravnosti, bakteriološki je bila i ostala ispravna, i konstantno radi na daljem unapređenju. Problemi su rešeni, i naniže objavljujemo poslednju kontrolu ispravnosti vode. JKP Rača za snabdevanje vodom trenutno koristi tri bunara. Pre oko mesec dana završen je novi, četvrti bunar, koji čeka redovnu proceduru za dobijanje upotrebne dozvole da bi bio stavljen u funkciju, a peti počinje uskoro da se gradi. Novi bunari dodatno će unaprediti vodosnabdevanje u opštini Rača. 

I nevezano za izvorišta vode, iduće godine će opština Rača dobiti potpuno zanovljenu vodovodnu mrežu, projekat se upravo radi. 

Na kraju, srdačan pozdrav lobistima, zahvaljujemo im što brinu o našem zdravlju… 

 

Analiza vode-1

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien