SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

О ПОГОНУ БУГАРСКИМ ПЧЕЛАРИМАDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.008

У суботу, 7. новембра 2020. године, председник СПОС-а одазвао се позиву бугарских пчелара из Видина и презентовао им је начин како су пчелари СПОС-а дошли до свог сопственог Погона „Наш мед“ за пласман нашег меда.

Наиме, пчелари Видина и околине имају намеру да ураде нешто слично, те су им наша искуства од посебног значаја. Зато су саслушали председника СПОС-а који им је до детаља објаснио све што смо радили протеклих година како би смо дошли до сопственог Погона. 

Посебно им је било интересантно да чују наша искуства у анимирању државе да нам помогне, што је за њих веома чудно, јер њихове локалне и државне власти, према њиховим речима, на пчеларство уопште не гледају професионално нити му шта помажу, нити га сматрају озбиљном привредном граном, иако итекако јесте и у Бугарској има јако дугу традицију озбиљне привредне гране. Данас је пчеларство у Бугарској скрајнуто са видика државе, тржиште меда је практично монополизовано иако је Бугарска чланица ЕУ, а пчелари финансијски исцрпљени. Рецимо, откупне цене најскупљег багремовог меда и цене у малопродаји су смешно ниске, до 4 евра максимално. 

Поред председника СПОС-а, скупу је присуствовао и Славко Луковић, председник Друштва пчелара из Неготина. 

Још једном упућујемо поздраве свим пчеларима који су присуствовали овом стручном скупу, посебно председнику пчелара Видина господину Петру Младенову, и стојимо на располагању за све будуће консултације и савете. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien