SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

O RAČI I POGONU SPOS-a NA TV HAPPYDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.491

Juče je u emisiji „Prelo u našem sokaku“ na TV HAPPY predstavljena opština Rača, u okviru koje je ova divna opština predstavljena svestrano i sadržajno, a predsednik Udruženja pčelara „Karađorđevo trmčište“ Dragan Milovanović maestralno je prezentovao pčelarstvo svoje opštine kao i skori završetak gradnje Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo koji se gradi u Rači, te vam toplo preporučujemo da obavezno pogledate.

Najpre je o Pogonu govorio predsednik opštine Rača Nenad Savković, koji je zajedno sa Aleksandrom Senićem činio i čini trust vizionarskih umova Rače, koji su svojevremeno na sve načine podržali ideju SPOS-a da se izgradi Pogon za plasman meda. On je govoreći o Pogonu spomenuo i nešto što do sada nismo eksploatisali u javnosti, a to je da je na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem u Rači na dan polaganja kamena temeljca za Pogon SPOS-a za plasman meda, dogovoreno da se od Rače do carinskog terminala u Lapovu izgradi potpuno NOVI PUT, koji će i sam Pogon za plasman meda učiniti ekonomski isplativijim, i za kupce meda iz inostranstva i Srbije dostupnijim. Njegov nastup pogledajte počev od 8 minuta i 58 sekundi na snimku cele emisije (OVDE). SPOS se zahvaljuje premijerki Brnabić na tome što je izašla u susret ovom zahtevu i time osigurala bolju budućnost Rače i samog Pogona SPOS-a. 

Počev od 15 minuta i 50 sekundi na istom snimku, voditelj emisije Uroš Davidović najavio je držeći teglu SPOS-a u ruci, jednu zanimljivu priču o tome kako je Karađorđe dobio svoje ime (kara, što znači crni na turskom) upravo zbog pčela! 

Nakon njega, počev od 52 minuta i 10 sekundi na istom snimku (OVDE), predsednik Udruženja pčelara „Karađorđevo trmčište“ Dragan Milovanović govorio je o pčelarstvu opštine i Pogonu SPOS-a, i obavio izvanrednu prezentaciju koja će ostati upamćena kao najbolji primer kako to treba raditi! 

Profesor Aleksandar Popović govorio je o Karađorđu kao pčelaru počev od 59 minuta i 17 sekundi na istom snimku. 

Zahvaljujemo se svim učesnicima emisije na divnom prezentovanju opštine Rača i Pogona SPOS-a. 

Inače, slučaj je hteo da se samo dan nakon ove emisije, danas prezentuje opština Aleksinac, što možete pratiti na TV HAPPY počev od 11 sati, a pčelarstvo Aleksinca predstaviće član Upravnog odbora Društva pčelara Aleksinac dipl. ing. Mladen Krstić. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien