SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODGOVOR NA DEMANT DP „TIMOK“ ZAJEČARDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.621

Juče je na sajtu SPOS-a objavljen demant DP „Timok“ iz Zaječara na dopis DP „Hajduk Veljko“ iz Negotina. SPOS želi da ovom prilikom objasni kako funkcioniše sajt SPOS-a za one kojima to očigledno nije poznato.

U demantiju se između ostalog kaže: „Smatramo da administrator SPOS-ovog sajta, treba da, pre objavljivanja, pročita i onemogući objavljivanje tekstova“

Kao što je većini pčelara koji redovno čitaju časopis „Srpski pčelar“ i sajt SPOS-a poznato, SPOS ima OBAVEZU da na svom sajtu BESPLATNO objavi svako saopštenje bilo kog društva ili udruženja pčelara koje je član SPOS-a.

SPOS nema ni pravo ni obavezu da bilo šta menja u tim saopštenjima, jer iza tih saopštenja stoji društvo, tj. udruženje pčelara koje je saopštenje poslalo. Tako društva i udruženja imaju mogućnost da o svim svojim aktivnostima obaveste javnost, objave saopštenje i slično. 

Prema tome, kada neko društvo objavi bilo kakvu informaciju, ono na to ima puno pravo shodno internim propisima SPOS-a. Ako se nekome ne dopada šta je napisano, shodno Zakonu ima pravo na demant, i on se redovno objavljuje, kao što je juče urađeno i u ovom konkretnom slučaju. 

ALI, nemojte tražiti od SPOS-a da bilo šta proverava i onemogućava, to nije naš posao niti imamo takva ovlašćenja shodno Zakonu, SPOS nije Sud. Za sve primedbe na bilo čije saopštenje postoje nadležni organi kojima je posao da takve stvari rešavaju,  a najpre se svakako treba obratiti društvu koje je saopštenje objavilo. Ovakav zahtev je isti kao kada bi neko tražio da nekome ko govori zapušimo usta. Ni DP „Timok“ nismo zapušili usta, pa nećemo ni bilo kome drugom, za SPOS su sva društva pčelara podjednaka. 

Nadamo se da su sada stvari jasnije, i da više neće dolaziti do ovakvih situacija. SPOS je već imao jedan sličan problem, i optužen je ni kriv ni dužan. I tada smo, kao i sada, pojasnili koja su prava i obaveze svih članova SPOS-a na sajtu SPOS-a, te da iza svakog saopštenja bilo kog društva stoji isključivo to društvo, a ne SPOS. Naš sajt je samo u OBAVEZI da prenese svako saopštenje svakog društva člana SPOS-a. 

Hvala na razumevanju. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien