SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽAN SASTANAK SA NOVIM DIREKTOROM UPRAVE ZA VETERINU OKO KONTROLE KVALITETA MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.158

Danas je održan sastanak sa novim v. d. direktorom Uprave za veterinu, na temu ispravnosti meda na tržištu.

Sastanku su ispred Uprave za veterinu prisustvovali v. d. direktor Uprave za veterinu gospodin Miodrag Petrović, i gospodin Zoran Ivanović, savetnik direktora, koga je novi direktor odredio za kontinuirano kontaktiranje sa SPOS-om. 

Razgovarano je o kompletnoj problematici pčelarstva, ali je akcenat stavljen na najaktuelniji problem pojave neispravnog meda na tržištu. 

Kao što je poznato, ovih dana je Uprava za veterinu objavila izveštaj o kontroli kvaliteta meda na tržištu Aranđelovca, po prijavi SPOS-a iz novembra 2015. godine (OVDE). Ali, inspekcija nije tu stala, u toku je kontrola kvaliteta meda u čitavoj Srbiji, pogledali smo preliminarni izveštaj, koji će nakon finalizacije vrlo brzo biti i javno objavljen. 

Razgovarano je o difuziji nadležnosti shodno novim propisima, suštinski preuzetim od EU, jer je značajan deo nadležnosti prenet na tržišnu inspekciju (po pitanju prevara u deklarisanju i drugih prevara potrošača). 

Nakon sastanka, održan je kratak preliminarni sastanak i sa načelnikom tržišne inspekcije Odeljenja Beograd, gospodinom Radenkom Ćetkovićem, i dogovoreno je da se u najskorije vreme organizuje duži sastanak radi preciziranja procedura prijave sumnji i slično, u sferi njihove ingerencije. 

Zahvaljujemo se svim akterima današnjih sastanaka, očekujemo uspešno okončanje akcije kontrole kvaliteta meda, kao i njeno kontinuirano sprovođenje u narednom periodu, u skladu sa novim Pravilnikom o kvalitetu meda i drugih proizvoda pčela, koji stupa na snagu 1. januara 2016. godine (OVDE). 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien