SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA DRUŠTVA PČELARA SLATINADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.376

Dana 13. marta, održana je izborna skupština Društva pčelara „Slatina“ iz Slatine, opština Bor.

Skupština je počela sa radom u 10 časova.Pošto je bila većina prisutnih članova,usvojen je dnevni red,,jednoglasno.

Predsednik društva ,Nebojša Buzelj,podneo je izveštaj o radu i finansijski izveštaj,koji su jednoglasno usvojeni ,kao i izveštaj Nadzornog odbora. Nakon toga usvojene su izmene statuta tako što umesto dve godine koliko je trajao mandat Predsednika i članova IO,do sada, usvojen je predlog da bude četiri godine,što je jednoglasno prihvaćeno.

Za novog predsednika društva izabran je Nebojša Buzelj,dosadašnji predsednik,jednoglasno i novi Izvršni odbor ,nadzorfni odbor i komisija za trovanje pčela. Usvojen je Program rada i finansijski izveštaj za 2016 godinu.

Kao gosti u radu skupštine ućestvovali su Slavko Luković,član IO SPOS-a,Vlasta  Dimitrijevcić,predsednik DP „Albina“iz Bora,predstavnici, DP-a iz Zaječara i Grljana  , predstavnik opštine Bor i predsednik nacionalčnog saveta Vlaha.

U ime predsednika  SPOS-e,dr.Rodoljuba Živadinovića,prisutne je,pozdravio Slavko Luković,ćestitao novom rukovodstvu na izboru,pohvalio  postignute rezultate  u dosadašnjem radu i poželeo uspeh u budućem radu  a zatim govorio o problemu sve veće pojave fralsifikovanog meda  na tržištu i pozvao pčelare da se svi ukiljuče u prijavljivanju  prodaje  takvog  meda.

Po završetku rada skupštine,Miljko Šljivić, održao je,veoma stručno i iscrpno, predavanje.na temu  prolećni radovi na pripremi pčelinjih društava za bagremovu pašu,  što su prisutni  odslušali sa velikom pažnjom i dosta pitanja na kraju.

Nakon predavanja,organizovan je ručak za sve  prisutne pčelare i gostre.

 

Pre početka rada skupštine,Slavko Luković, dao je izjavu za regionalnu TV „Bor“ o trenutnom stanju  pčelinjih zajednica i subvencijama u pčelarstvu, Miljko Šljivić,o temi predavanja a Nebojša Buzelj, o aktivnostima društva pčelara „Slatina.

Član IO SPOS-a

Slavko Luković

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien