SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANO REGIONALNO SAVETOVANJE U BARAJEVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.555

 

U Barajevu je 13. aprila 2015. godine održana prodajna izložba meda i ostalih pčelinjih proizvoda kao i opreme za pčelarstvo.

Za izložbeni prostor je, kao i godinama unazad iskorišten plato ispred Crkve, na kome se smestilo tridesetak izlagačkih štandova. Za sve učesnike, goste i ostale posetioce pripremljeno je posluženje medom, medenjacima, medovačom, osvežavajućim napicima i različitim vrstama peciva iz domaće radinosti.

Tridesetak članova Društva je dočekivalo goste, kojih je najviše bilo iz Beograda, Valjeva i Šapca i sa njima obavilo smotru izložbenog prostora u atmosferi opuštenosti i prijateljskog razgovora.

U toku Izložbe u sali SO Barajevo održano je 33. Regionalno savetovanje Asocijacije pčelarskih organizacija Mačvanskog i Kolubarskog okruga. Predavanja su održali eminentni predstavnici pčelarske nauke, prof. dr Jovan Kulinčević iz Beograda i prof. dr Nada Plavša iz Novog Sada.

Profesor Kulinčević je izložio rezultate dugogodišnjih istraživanja selekcije pčela na otpornost prema pčelinjim bolestima i naročito parazitu varoi a profesorka Plavša je govorila o bolestima pčela i pčelinjeg legla sa posebnim osvrtom na nova saznanja svetske pčelarske nauke u ovoj oblasti.

Tribinu o aktuelnoj problematici Srpskog pčelarstva održao je član Izvršnog odbora SPOS-a Milorad Evtić iz Valjeva.

Dodeljena su i prigodna priznanja istaknutim pčelarskim poslenicima, članovima nekog od udruženja Asocijacije. Zahvalnica Asocijacije uručena je profesoru dr Jovanu Kulinčeviću, članu DP „Barajevo“, Dobrosavu Doci Radovanoviću, članu DP „Barajevo“ i Živanu Radakoviću, članu DP „Jovan Živanović“ iz Sremske Mitrovice.

Druženje je nastavljeno uz zajednički ručak, koji je za sve učesnike Savetovanja i Izložbe upriličio Društvo pčelara „Barajevo“ iz Barajeva.

Izvršni odbor Asocijacije izražava najdublju zahvalnost uzornom Domaćinu na besprekornoj organizaciji ove pčelarske manifestacije.

 

Rajko Pejanović

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien