SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ОМОГУЋЕНО СЛАЊЕ БУРАДИ БРЗОМ ПОШТОМDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.867

Као што смо већ објавили, имали смо велики проблем са тим да нека брза пошта прихвати слање буради пчеларима, јер ниједна то до сада једноставно није хтела да прихвати. Након дугих преговора, то је прихватила брза пошта „AKS EXPRESS KURIR“, али није хтела да мења свој основни уговор, већ је у писаној комуникацији прихватила неке специфичности о томе како ће се Уговор тумачити када је у питању наше слање буради пчеларима, што овде у целости и објављујемо.

Они који желе да на другачији начин преузму буре, то могу чинити онако како је већ раније и објављено (ОВДЕ).

Према томе, Погон „Наш мед“ доо је закључио Уговор о сталним експресним курирским услугама са курирском службом „AKS EXPRESS KURIR“ d.o.o. Šabac и на тај начин од сада је омогућено НАРУЧИВАЊЕ БУРАДИ СА ИСПОРУКОМ. То је једина брза пошта која тренутно жели да прихвати да развози бурад Погона, на чему им се захваљујемо, и то под следећим условима:

-Цена испоруке по 1 комаду бурета: 990 динара (са урачунатим ПДВ-ом), што прималац пошиљке плаћа приликом преузимања бурета од курира, а ако пчелар одбије пријем буради или их из било ког разлога не преузме, дужан је да у целости надокнади сву насталу штету Погону;

-Поврат потписане отпремнице и фактуре Погона од стране пчелара о преузимању бурета (услуга поврата потписане документације): 82 динара (са урачунатим ПДВ-ом), што прималац пошиљке плаћа приликом преузимања бурета од курира;

УКУПНО ПЧЕЛАР ПЛАЋА ЗА ИСПОРУКУ једног бурета: 1.072,00 РСД (са урачунатим ПДВ-ом)

-Курир дневно може да преузме од Погона максимално 5-6 бурета, не више од тога, што значи да бурад треба правовремено наручити.

-Наша бурад не би била приоритетна (због пошиљака велике запремине) и не би са сигурношћу стизала од данас за сутра, али би стизала са сигурношћу у року од 5 радних дана.

-Пчелар-прималац је приликом НАРУЧИВАЊА БУРАДИ СА ИСПОРУКОМ дужан да запосленом у Погону наведе писаним путем (Вибер или СМС порука) ТАЧНЕ ПОДАТКЕ (име и презиме, место, улицу и број, поштански број и телефон), у супротном брза пошта (нити Погон) не одговара за неиспоруку или неиспуњење рока испоруке због нетачно наведених података. У случају непреузимања бурета од стране примаоца-пчелара брза пошта ће наплатити од Погона као пошиљаоца, те у том случају ће пчелар Погону морати да надокнади све новонастале трошкове у року од 5 дана од дана обавештења путем телефона од стране запосленог у Погону.

-ПРИЛИКОМ ПРИЈЕМА бурета пчелар-прималац је дужан да оштећење пошиљке учини путем рекламације у писаној форми на лицу места (у виду записника), уз обавезан потпис курира и пчелара-примаоца.

 

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:

 

*Напомена 1: Наведена брза пошта је писаним путем потврдила да приликом слања и испоруке наших пошиљака (буради) НЕЋЕ бити додатне наплате у износу од 800,00 РСД која се врши у случају транспорта ванстандардних пошиљака (велике запремине) што иначе предвиђа њихов типски уговор са свим клијентима.

 

*Напомена 2: Они који наручују бурад поштом, приликом уплате, редовну цену једног бурета (ОВДЕ) морају да увећају за још 50 динара за трошак ванредног рада односно ангажовања запосленог у Погону на паковању бурета, уместо да за то време ради свој редован посао.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien