SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OTKAZANO OTVARANJE POGONA „NAŠ MED“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.433

Danas je uvedeno vanredno stanje u Republici Srbiji zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom. Večeras je predsednik SPOS-a kontaktirao predsednicu Vlade Anu Brnabić i dogovoreno je da se svečano otvaranje Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, koje je bilo zakazano za 27. mart, otkaže, iako se radi o skupu na otvorenom prostoru.

Naime, preporuka je stručnjaka da starije osobe ne trebaju da napuštaju svoje domove u narednom periodu, a javno okupljanje velikog broja ljudi, makar i na otvorenom prostoru, predstavlja značajan zdravstveni rizik. Zato je otvaranje Pogona otkazano do daljeg. 

Trenutno pokušavamo da se usaglasimo i oko kretanja pčelara starijih od 65 godina do svojih pčelinjaka tokom trajanja vanrednog stanja, što je dozvoljeno i u Italiji i u Austriji, tamo sa potvrdama udruženja, jer se nalazimo na početku sezone pripreme pčela za glavnu bagremovu pašu, pa ćemo pravovremeno i o tome obavestiti javnost. 

Inače, početak rada Pogona je i operativno ugrožen upravo zbog korona virusa, o čemu smo već pisali juće (OVDE i OVDE). 

Idemo dalje! Važno je da obolelih bude što manje i da budu dobro, ostalo će već teći svojim tokom. 

IO SPOS upravo razmatra način kako može da se oduži državi na pomoći u gradnji Pogona SPOS-a „Naš med“ i skromno joj pomogne da se ovo vanredno stanje prevaziđe sa što manje posledica. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien