SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПАНЧЕВАЧКИ ПЧЕЛАРИ У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ „МЕДОМ ПРОТИВ КОРОНЕ“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 469

Друштво пчелара Подружница Панчево годинама организује акције хуманитарног прикупљања меда, међу својим члановима и донира га социјално угроженим или установама у граду. Ове године одлучили смо да донирамо мед у четири установе, баш 15. фебруара, на Сретење Господње, иначе пчеларску славу удружења.

 

Због безбедносних и прописаних мера Владе Републике Србије, одложене су све пчеларске манифестације, скупови, зимске едукације пчелара, годишња скупштина пчелара, пчеларска слава… То нас није омело већ нам дало још већи разлог, да хуманитарно прикупимо у удружењу мед и помогнемо нашим грађанима да ојачају имунитет и лакше поднесу епидемиолошку ситуацију. Пчелари су се радо одазвали акцији и донирали по једну теглу меда и наглашавају да су увек спремни да помогну.

 

Поред две стандардне установе у којима већ годинама уназад донирамо мед: Дом „Срце у јабуци“ и дневни боравак за децу ометену у развоју „Невен“, ове године одлучили смо да мед да донирамо у још две установе које су биле директно на првој линији у борби са КОВИД-19, ризикујући своје здравље. Мед је дониран волонтерима Црвеног крста као и радницима Завода за јавно здравље Панчево, јер смо желели да дамо допринос очувању и њиховог здравља. О њиховом пожртвованом раду у доба короне сувишно је и причати.

 

Пчелари се надају да нас чека медна година и надају се да ће без проблема моци да селе своја друштва широм Србије, како би имали што више меда. И овом приликом, пчелари су поручили својим суграђанима, да мед користе свакодневно као храну, да га неби користили као лек.

 

 

Радници дома за децу ометену у развоју „Невен“,Панчево

 

Волонтери Црвеног крста Панчево

 

Др Љиљана Лазић, Завод за јавно здравље Панчево

 

Председник пчеларског удружења Панчева Александар Цвејић

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien