SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDAVANJA U NEGOTINUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.401

U okviru regionalnog trening centra i organizaciji društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin, u Negotinu, u velikoj sali opštine Negotin organizovano je predavanje za sve pčelare Timočke krajine na temu „Selekcija pčela i proizvodnja matica sa naglaskom na viruse i varou“.

Predavači : dr.Jovan Kulinčević i direktor API centra Predrag Stanojević.

Osim pčelara Timočke i Negotinske Krajine prisustvovali su i Bugarski pčelari iz Vidina,Montane,Sofije i drugih mesta,a prema izveštavanju regionalnih sredstava informisanja,predavanju je prisustvovalo preko 25o pčelara.

Prisutni su imali priliku da čuju i vide vrhunsko stručno i naučno predavanje legende srpskog dr.Jovana Kulinčevića i direktora API centra Predraga Stanojevića .

Regionalne Televizije „Istok“ i „Bor“ snimile su priloge koje će emitovati u informativnim emisijama a izjave za pomenute televizije dali su dr.Jovan kulinčević, predsednik društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin Slavko Luković i kooperant API centra Bogdanović Živojin.

Predsednik nacionalne asocijacije Bugarskih pčelara iz Sofije Mladen Kotlarski i predsednik pčelara iz Vidina Petar Mladenov ,zahvalili su se na pozivu u ime bugarskih pčelara i izrazili zadovoljstvo saradnjom sa pčelarima Negotina i Srbije.

 

Društvo pčelara                 „Hajduk Vejlko“Negotin                                                           Slavko Luković  

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien