SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PČELARIMA VOJVODINE DODATNIH 10 MILIONA DINARA PODRŠKE ZA OVU GODINUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.987

Shodno obećanju datom SPOS-u na sastanku sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo (OVDE), Pokrajinska Vlada obezbedila je dodatnih 10 miliona dinara podrške pčelarima Vojvodine, pored osnovnih 5 miliona, koliko je budžetom za 2016. inače bilo predviđeno od strane prethodne Vlade. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević danas je uručio ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na finansijska sredstva na osnovu konkursa za investicije u pčelarstvu. Ukupno 10 miliona dinara dobiće 76 korisnika: 6,5 miliona dinara biće usmereno za nabavku pčelarske opreme, a 3,5 miliona utrošiće se za nabavku novih pčelinjih društava.

„Nova Pokrajinska vlada je zaista prepoznala potrebu za daljim razvojem pčelarstva i to smo vrlo jasno pokazali kroz rebalans budžeta za 2016 godinu. Tim rebalansom je obezbeđeno novih deset miliona za razvoj pčelarstva na teritoriji Vojvodine, i to, u poređenju sa prvom polovinom godine, kada je svega 5 miliona bilo namenjeno ovim potrebama, pokazuje jasnu nameru da pčelarima pružimo podršku“, rekao je sekretar Radojević.

Napomenuvši da je naš med prepoznat na međunarodnom tržištu i da je primetna tendencija rasta izvoza meda iz Srbije i Vojvodine, sekretar Radojević je istakao da su pčelarske organizacije dobar primer organizovanja i naveo Savez pčelarskih organizacija Srbije kao pravi primer organizovanja proizvođača koji vrlo jasno zastupa interese svoje proizvodne grane.

Danas je najavljeno i da će već 10. decembra ove godine u Novom Sadu biti organizovana međunarodna konferencija posvećena razvoju i potencijalima pčelarstva.

Prezentaciju uručivanja sa fotografijama pogledajte na sajtu Vlade AP Vojvodine (OVDE). 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien