SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PČELARSKI SAJAM JUGOISTOČNOG BALKANA 16. SEPTEMBRA U VRANJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.962

 

 

U sredu, 21. maja 2017. godine, predsednik SPOS-a sastao se sa rukovodstvom Grada Vranja i Turističke organizacije Grada Vranja, radi realizacije zajedničke inicijative da se u Vranju organizuje Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana.

Naime, IO SPOS-a saglasio se da je u cilju regionalne promocije Srbije, srpskih pčelara i srpske pčelarske privrede, neophodno organizovati još dva pčelarska sajma na teritoriji Srbije, u centrima koji mogu okupiti širi region, i tako Srbiji i srpskim pčelarima i proizvođačima pčelarske opreme doneti dodatni benefit. U Novom Sadu organizovaće se Pčelarski sajam dunavskog regiona, koji ima za cilj da okupi pre svega pčelare Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Austrije, dok će se u Vranju organizovati Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana, koji ima za cilj da okupi pre svega pčelare Srbije, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske i Turske. Ovakav pristup doprineće sveopštoj koristi pčelarstva Srbije, te će korist od ovakve prezentacije srpskog pčelarstva i srpske pčelarske privrede, imati i pčelari i proizvođači pčelarske opreme. 

Iz navedenih razloga, usaglašeni su svi detalji organizovanja Sajma, i oni koji na prethodnim sastancima nisu bili usaglašeni (tehnički detalji), a prvi Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana biće organizovan 16. septembra 2017. godine. 

Lokacija održavanja je Sportska hala Grada Vranja, koja ima idealne uslove za organizaciju ovakvog Sajma. 

Zahvaljujemo se Gradu Vranju i njegovom vizionarskom rukovodstvu, koji su predvideli i sredstva u budžetu Grada za pomoć u organizaciji ovog Sajma, te tako stvorili preduslove da se dogovor i realizuje, na opštu korist i zadovoljstvo, kako pčelara i proizvođača pčelarske opreme iz cele Srbije, tako i Grada Vranja koji će ovakvom manifestacijom ostvariti svoje specifične ciljeve i posebno podržati razvoj pčelarskog sektora u svom Gradu. Ovaj pčelarski sajam biće uvršten u kalendar stalnih događaja i manifestacija Turističke organizacije Grada Vranja. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien