SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

„PČELE SU ME IZLEČILE OD MULTIPLE SKLEROZE“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.326

Žena koja je bolovala od neizlečive bolesti i godinama se bezuspešno borila protiv nje, na kraju je pronašla sebi lek u nečemu što je gotovo neverovatno, a sada želi da pomogne i drugima.

Mariz Pioš (Mariz PIOs), profesorka gimnastike i bivša francuska državna reprezentativka u gimnastici, uspela je da se izbori sa teškom autoimunom bolešću. Ona je nakon izlečenja odlučila da podeli svoju priču sa svetom, napisavši knjigu “Pčele su me izlečile od multiple skleroze”, koja je odmah po izlasku iz štampe izazvala veliko interesovanje javnosti.

Naime, pre 24 godine, kada je Mariz napunila pedeset godina, razbolela se od multiple skleroze. Lekar, koji joj je posle brojnih ispitivanja postavio dijagnozu, smatrao je da bolest nije moguće izlečiti lekovima koji su na raspolaganju i da se u najboljem slučaju napredovanje bolesti može samo usporiti.

“Doktor kao da mi je rekao: Jadna gospođo, ja za vas ne mogu ništa da učinim”, zapisala je Mariz na početku svoje knjige i dodala, “Ako zvanična medicina moju bolest ne može da sanira lekovima, pokušaću sve što mi nudi alternativna medicina, a pre svega, apiterapija”, napisala je ona.

Međutim, pre nego što se Mariz odlučila za prilično bolnu terapiju pčelinjim ubodima, pokušala je sebi da pomogne i nekim drugim prirodnim metodama. Imala je utisak da su joj sve te terapije delom pomagale i olakšavale mišićne grčeve i glavobolje ali, nažalost, napredovanje bolesti nisu zaustavile.

“S obzirom da u alternativnoj medicini vlada veliko šarlatanstvo, tražila sam informacije kako da stručno pristupim apiterapiji od naučnika koji u svetskim razmjerama nešto znače i koji godinama pokušavaju da multiplu sklerozu izleče pčelinjim otrovom. Tek kasnije saznala sam da u Monpeljeu živi i radi poznati hirurg i onkolog, profesor Anri Žoaje (Henri Joyeux), koji  mi  je preporučio korišćenje pčelinjih proizvoda i koji mi je kasnije svojim savetima pomogao tokom pisanja knjige”, ispričala je Mariz Pioš.

Propolis sa medom uzimala je redovno četiri nedelje. Sa pčelinjim ubodima počela je sistematski juna 2005. godine i to dvaput nedeljno.
“Pčelinji otrov sam inače povremeno isprobavala na sebi i ranije, da bih se na njega navikla, i utvrdila kako ga moj organizam reaguje. Počela sam sa jednim ubodom i zatim bih njihov broj s vremena na vreme povećavala, dok u septembru te godine nisam stigla do osamnaest uboda. Kasnije sam i taj broj uboda povećala i došla do trideset i pet”, kaže ona.

Nakon što je izdržala ovu bolnu terapiju, ono što je dobila kao nagradu bilo je vredno truda.

“Poslednji pregled iz 2011. godine sa magnetne rezonance pokazao je da su nestala sva oštećenja (lezije) na nervima mozga i kičmenoj moždini”, istakla je ova hrabra žena.

Izvor: http://www.freehealthylifeguide.com/all-multiple-sclerosis-symptoms-disappear/

Za sajt SPOS-a priredio

Vlastimir Spasić – Niš

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE