SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PISMO PREDSEDNIKU SPOS-a OD MILISAVA ŠENDEKOVIĆA O MOTIVIMA ZA DONACIJU NAŠEM POGONU „NAŠ MED“ dooDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.849

Profesionalni pčelar Milisav Šendeković iz Arilja, koji pčelari sa 261 košnicom, uplatio je donaciju za naš Pogon za prikupljanje i plasman meda „Naš med“ doo u iznosu od 50.000 dinara, a sada je poslao dugo pismo predsedniku SPOS-a, u kome je detaljno objasnio svoje motive za uplatu donacije, te vam preporučujemo da pismo obavezno pročitate.

Zahvaljujemo se na svim ovim divnim rečima, punim nadahnuća i proroštva, koje nam daju snagu da neumorno nastavimo dalje! Evo pisma u celosti: 

 

 

„Gospodine predsedniče Živadinoviću,

 

      Kada ste izabrani na mesto predsednika, setićete se jedne poruke koju ste tada dobili (ne sećam se da li sam je potpisao): „Čestitam, konačno pravi čovek na pravom mestu, nemojte nas izneveriti!“, odgovorili ste: „Hvala, nadam se da neću!“. Posle toliko godina, zadovoljstvo mi je reći – niste nas izneverili! Iz meseca u mesec, iz godine u godinu, video se očigledan napredak u našem pčelarstvu. Možda neki ne misle tako, možda su više cenili neke vaše prethodnike, koji su nam donosili samo slike sa njihovih putovanja da vidimo kako pčelare kolege po svetu, a za naše ništa mnogo ne učiniše. Ili možda cene više one koji na našu molbu da se sa Tašmajdana sklone oni koji su u korpicama po 6 kg prodavali godinama čist falsifikat, nazovi (a grehota je reći) meda, nemadoše srca (da ne kažem nečeg drugog), pa nam tada u Ivanjici rekoše: „Nisam lud, može da me tuži!“

      A naprotiv, vi ste imali to oboje, pa ste žestoko krenuli u borbu protiv takvih.

      Setimo se samo cene meda u otkupu 0,9 – 1 – 1,1 evra. U to vreme profitiraše samo par onih koji tada nama činiše „uslugu“. Pitam se da li bi uopšte i imali subvencije po košnici, ili bi one bile beznačajne? Mnogo je još toga što ne smemo zaboraviti! U nadi da nisam nikoga uvredio, želim Vama i vašim saradnicima, bivšim i sadašnjim, da se zahvalim za sve što ste učinili za naše pčelarstvo.

 

      Uvek mi je drago videti i slušati vas, zdravi, živi bili, svako dobro!

      Poruka i dalje važi – nemojte nas izneveriti!

 

      Što se tiče NAŠEG pogona za otkup i plasman NAŠEG meda, smatram da njime svi dobijaju. Velike koristi imali bi svi građani ove zemlje, a pogotovo mi pčelari, jedino ne bi mali broj falsifikatora i švercera meda, koji ruše ugled naših visokokvalitetnih pčelinjih proizvoda. Konačno bi se povratilo poverenje u pčelinje proizvode i time povećala potrošnja, a mi pčelari imali bi neku sigurnost za prodaju svojih proizvoda po realnim cenama. Grci su objekat ovog tipa napravili dosta davno, zašto ne bismo i mi?

      Čuo sam od svog predsednika društva da je odlučeno da se gradi pogon u Rači i da će trebati da se pomogne u izgradnji. Kada je prvi put objavljena uplatnica sa brojem računa u „Srpskom pčelaru“, odlučio sam da pomognem ovu akciju, nisam ni čekao subvencije za 261 košnicu već sam još juna izvršio uplatu, a subvencije sam inače kasnije dobio, krajem prošle, 2017. godine. Lično smatram da je ovo ulaganje u budućnost i sigurnost nas i naših naslednika u ovom poslu. Dobro znamo, ako damo pčelama, one nam vrate višestruko, tako je i u ovom slučaju! Jedini pravi način da sa ovim pogonom eliminišemo falsifikatore, švercere, nerealne konkurente i sve druge koji skidaju sa naših leđa, i postignemo realnu cenu za naše proizvode.

      Na kraju, ko hoće nešto da učini, taj nekako nađe načina, a ko neće ništa da učini, taj lako nađe izgovor!

                                                                                    S poštovanjem, Milisav Šendeković

Udruzenje pčelara „Ariljska pčela“, Arilje“

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien