SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POČINJE KONTROLA OBELEŽAVANJA KOŠNICADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 5.853

SPOS-u je najavljeno od strane nadležnih državnih organa, da će u narednih par meseci do proleća, biti sprovedena detaljna kontrola pravilnosti u procesu obeležavanja košnica, pre svega broja obeleženih košnica na pčelinjacima. Zato apelujemo na sve pčelare da što pre SPOS-u anonimno prijave nesavesne kolege koji su uz saradnju sa nesavesnim veterinarima, obeležili veći broj košnica nego što stvarno poseduju, a SPOS će te podatke proslediti nadležnima. Jer, ima indicija da postoji dobar broj pčelara i „pčelara“ koji su tako nešto uradili, a ako bi kontrola utvrdila tako nešto, onda bi sistem subvencija po košnici bio više nego ugrožen, možda i ukinut.

Zato je jako važno da sve nesavesne u našim redovima hitno prijavimo nadležnima preko SPOS-a, jer sigurno da nećemo dozvoliti da nesavesni ugrožavaju savesnima 2,6 miliona evra državne pomoći, koliko će država ove godine izdvojiti u svrhu isplate subvencija po košnici. Onima kod kojih budu uočene nepravilnosti, pored odgovarajuće propisane kazne, poljoprivredno gazdinstvo biće stavljeno u pasivan status, što znači gubitak subvencija, i to ne samo subvencija po košnici, već i apsolutno svih drugih subvencija na gazdinstvu (po hektaru, po grlu stoke i slično…) u narednih godinu dana. 

SPOS je teškom mukom uspeo da se izbori kod države da se uvedu podsticaji po košnici, i svakako nećemo dozvoliti da ih ugroze prevaranti koji tim svojim postupkom ne varaju samo državu, već pre svega sve nas poštene pčelare! 

Prijavite prevarante i nastavimo dalju uspešnu saradnju sa državom Srbijom na unapređenju razvoja pčelarstva! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien