SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POČINJE ZVANIČNO OSNIVANJE SAVEZA ZA HRANU I POLJOPRIVREDU U OKVIRU NALED-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.286

NALED je upravo zvanično pozvao svoje članove da se pridruže Savezu za hranu i poljoprivredu u okviru NALED-a, koji će biti osnovna platforma za aktivnu saradnju sa Vladom Srbije i zagovaranje unapređenja regulative u oblasti prehrambene industrije i poljoprivrede, a što se tiče pčelarstva, u oblasti borbe za isključivo ispravan med na tržištu.

Podsećamo da je predsednik SPOS-a na godišnjoj Skupštini NALED-a zatražio podršku u borbi protiv neispravnog meda na tržištu, objasnivši kakva je situacija na srpskom tržištu trenutno aktuelna (OVDE). Nakon toga održano je par sastanaka, na kojima je dogovoreno da se osnuje Savez za hranu i poljoprivredu koji će rešavati i druge slične probleme u prehrambenoj industriji i poljoprivredi.

S obzirom da je NALED u prethodnom desetogodišnjem periodu pokazao izuzetan uticaj na državne organe da unapređuju i primenjuju zakone, očekujemo odlične rezultate u dogledno vreme.

Savez će identifikovati regulatorne i druge ključne barijere u sektoru prehrambene industrije i poljoprivrede i definisati jasan akcioni plan za unapređenja u navedenim oblastima, koje će uz podršku stručnog tima NALED-a aktivno zagovarati pred nadležnim organima, poslovnom zajednicom, kao i u široj javnosti.  

Zahvaljujemo se NALED-u na razumevanju i konstantnoj beskompromisnoj borbi za bolju Srbiju.

Posebno se zahvaljujemo Ani Brnabić (predsednici Upravnog odbora NALED-a) i Dragani Ilić (pravnoj savetnici NALED-a za odnose sa privredom) na razumevanju i visokom profesionalizmu, i razmeni velikog broja korisnih informacija, kao i na dobijenim savetima, jer SPOS želi da svoju proaktivnu politiku kreira u saradnji sa svim relevantnim faktorima koji imaju daleko više iskustva i znanja, da od svih čuje mišljenje i dobre savete, posebno od jedne tako jake i izuzetno dobro organizovane institucije kakva je NALED, od koje očekuje podršku i stručnu pomoć. Posebnu zahvalnost izražavamo i izvršnoj direktorki NALED-a Violeti Jovanović na odličnoj dosadašnjoj saradnji i profesionalizmu.

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien