SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PODSTICAJI ZA NABAVKU KOŠNICA I PČELARSKE OPREMEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 7.615

Kao što znate, Ministarstvo poljoprivrede je prošle godine u oktobru objavilo Pravilnik o podsticajima za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, i izašlo u susret zahtevima SPOS-a da se na spisak opreme koja će se subvencionisati stave i košnice, po prvi put u novijoj srpskoj istoriji. Sve detalje objavili smo u časopisu Pčelar za oktobar 2014. godine, te ih možete tamo naći, ili na sajtu SPOS-a: www.spos.info/1-3427. Obavezno pročitajte taj tekst, kako biste se upoznali detaljno sa svim uslovima, i kako ne biste sebe doveli u situaciju da pošaljete zahtev, a da ne ispunjavate sve uslove. Da podsetimo, procenat povraćaja sredstava je 40%, ili 55% za područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Država za sada sufinansira nabavku sledeće opreme: košnice, centrifuge, električni otklapač saća, kade za otklapanje saća, električne pumpe i punilice za med, topionici za vosak, električni dekristalizator, automatski sto za pakovanje meda, sušara za polen, stresač pčela. Ovde objavljujemo i neke novosti, jer će ovih dana Pravilnik biti izmenjen u nekim delovima, koji su otežavali korišćenje subvencija za opremu u sektoru pčelarstva, razgovori SPOS-a i Ministarstva poljoprivrede su u toku po tom pitanju.

Nastavak vesti mogu pogledati samo pčelari SPOS-a koji su se ulogovali na sajt svojom šifrom i kontrolnim brojem sa ID kartice. Ako novi članovi još nisu dobili ID karticu, mogu se obratiti na mejl [email protected] i na njihov mejl predat prilikom učlanjenja dobiće svoje šifre, da ih mogu koristiti do prispeća ID kartice:

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI DEO VESTI NAMENJEN SAMO ČLANOVIMA SPOS-a, SA DETALJNIJIM INFORMACIJAMA

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien