SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПОГОН „НАШ МЕД“ УВЕО „BRC“ СТАНДАРДDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.516

Погон „Наш мед“ је средином марта приступио процедури увођења БРЦ стандарда, који је неопходан ради уласка у стране трговинске ланце са медом у малим паковањима. Дана 28. и 29. јуна обављена је коначна посета сертификационог тима сертификационе куће, и Погон „Наш мед“ успешно је прошао процес сертификације Глобалног стандарда за безбедност хране BRC FOOD, issue 8.

Сада смо у потпуности спремни за улазак у стране маркете чим се за то стекну услови, а надамо се и брже него што смо очекивали, те да коначно Србија почне да извози мед у теглама. То наравно неће бити једноставан, јефтин и брз процес, али смо сигурни да ће бити много бржи него што смо се надали. Без овог стандарда немамо шта да тражимо у страним маркетима, а и тако смо практично примарно већ испуњавали скоро све његове захтеве, а данас апсолутно све. 

Ево и потврде о уведеном БРЦ стандарду, која важи до издавања формалног сертификата: 

 

 

 

 

БРЦ стандард развијен је 1998. године од стране водећег удружења трговаца у Великој Британији – БРЦ (British Retail Consortium), које заступа све продавце од малих, независних приватних продавница, до великих продајних ланаца и робних кућа, као алат малопродајама за евалуацију испоручилаца прехрамбених производа који су се продавали под њиховим робним маркама и помоћ у поштовању прописа.

Јануара 2003. године, БРЦ је препознао потребу да се измени назив стандарда, истичући и промену у његовој примени, па је тако БРЦ технички стандард за храну, постао БРЦ општи стандард за храну. Данас је овај стандард прихваћен широм света од стране многих компанија, чак и оних које нису у индустрији хране, као основа за процену добављача и робе која се продаје под приватним робним маркама.

Стандард захтева усвајање и примену ХАЦЦП принципа, успостављање документованог система управљања квалитетом, као и примену стандарда за контролу фабричког окружења, производа, процедура и особља. 

Више детаља о БРЦ стандарду можете прочитати ОВДЕ

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien