SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POLENOM SUNCOKRETA PROTIV NOZEMOZE?Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.938

Ishrana pčela polenom suncokreta uzrokuje dramatično niže nivoe infekcije izazvane specifičnim patogenom – mikrosporidijom Nosema ceranae. Naime, nova studija uliva nadu u razvijanje jednostavnih mehanizama za očuvanje i promociju zdravlja pčela, a ključni deo te priče, po svemu sudeći, može da bude seoba pčela na suncokretovu pašu?

Ono što smo do sada znali o suncokretu jeste da, iako u javnosti nije posebno cenjen, suncokretov med je jedan od medova sa najvišom antioksidativnom aktivnošću na svetu. Što se tiče polena suncokreta, stvari stoje drugačije, jer iako je odlična hrana za ljude, za pčele je jako deficitarna hrana, pošto je recimo dokazano da pčele koje se celog života hrane polenom samo od uljane repice, žive od 48% do 65% duže nego pčele koje se hrane samo polenom suncokreta. 

 

Detalje o navedenom novom istraživanju možete pročitati u nastavku ove vesti, ali tek nakon što se ulogujete na sajt sa šifrom i kontrolnim kodom sa ID članske kartice SPOS-a koju posedujete. 

Napominjemo da je davanje svojih šifara trećim licima, ili prosleđivanje podataka sa zaštićenog dela sajta trećim licima, teško krivično delo, te da će oni koji to urade biti krivično gonjeni. Takođe će biti aktivirani i članovi Statuta SPOS-a koji to zabranjuju i preduzeće se predviđene mere. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI DEO VESTI NAMENJEN SAMO ČLANOVIMA SPOS-a, SA DETALJNIJIM INFORMACIJAMA

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien