SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PONUDA ZA GRADNjU FABRIKE ZA OTKUP MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 8.873

SPOS danas počinje sa slanjem ponude lokalnim samoupravama za gradnju fabrike za otkup meda, kako bi izabrao opštinu koja će ponuditi najbolje uslove i tako maksimalno moguće smanjiti troškove SPOS-a za gradnju pogona. Pozivamo sve pčelare koji poznaju rukovodioce svojih opština, da se angažuju i animiraju ih da što pre pošalju što bolje ponude na naš upit. Napominjemo da je apsolutno nebitno u kom delu Srbije će se graditi pogon SPOS-a za otkup i plasman meda, jer gde god on bio, kamioni će morati potpuno istu kilometražu da prelaze da bi preuzeli med svih pčelara SPOS-a iz cele Srbije. Matematika je tu jasna. Bitno je samo da ostvarimo najbolje moguće uslove bilo kog tipa, finansijsko-materijalnog i/ili infrastrukturnog, kako bi maksimalno smanjili troškove gradnje pogona.

 

 

PONUDA ZA GRADNjU FABRIKE ZA OTKUP MEDA

 

Poštovani predstavnici jedinica lokalnih samouprava,

 

Savez pčelarskih organizacija Srbije, čini ovaj upit za ponudu u potencijalnom pravnom poslu poslovno – tehničke saradnje na uspostavljanju pogona za otkup i plasman meda Saveza pčelarskih organizacija Srbije, na teritoriji Vaše opštine.

Detalje planiranog pogona i samog projekta sa biznis planom i nacrtima možete pogledati na našem sajtu: www.spos.info/projekat-spos-ovog-objekta-za-otkup-i-pakovanje-meda

Ako ste zainteresovani da se ova fabrika izgradi (ili da se adaptira mogući postojeći objekat) na teritoriji Vaše opštine, molimo Vas da nam u roku od 30 dana dostavite odgovarajuću ponudu, a značili bi nam uslovi koje nudite, sadržani u ponudi i to po pitanju ponuđene infrastrukture, mogućeg postojećeg objekta, sa tehničkim detaljima objekta i slično, kao i model saradnje koji Vi predlažete.

Ovaj pogon biće sabirni centar za med svih pčelara Srbije za izvoz meda, ali i za pakovanje meda u malim pakovanjima za srpske i inostrane lance trgovina, čime će se ostvariti uslovi za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje više radnika sa teritorije Vaše opštine. Prosečan izvoz meda iz Srbije trenutno iznosi oko 2.000.000 kg godišnje, dok je recimo 2013. godine dostigao 3.371.000 kg.

Napominjemo da Savez pčelarskih organizacija Srbije u ovom trenutku ne raspolaže dovoljnim sredstvima za izgradnju pogona u celosti, već bi se gradio po fazama, i to u opštini koja je u mogućnosti da nam ponudi najbolje finansijske i infrastrukturne uslove, i tako nam omogući smanjenje vrednosti ukupnog potrebnog ulaganja da bi pogon bio izgrađen i počeo da radi, na korist svih pčelara Srbije.

Inače, Savez pčelarskih organizacija Srbije postoji već 119 godina, trenutno u članstvu ima 222 opštinske pčelarske organizacije sa ukupno 9.609 pčelara, i prošlogodišnjim budžetom vrednosti 32.729.972,00 dinara, i ima stručnu službu sa tri stalno zaposlena radnika, i nekoliko honorarnih. Savez se finansira prvenstveno iz članarine.

Molimo Vas da nas obavestite o vašim ponudama na mejl [email protected], a za dodatne informacije pozovite 011/6128071.

Nakon prikupljanja ponuda, organizovaćemo sastanak predstavnika više opština najboljih ponuđača, radi preciznijeg dogovora, i nadamo se, brzog početka realizacije

 

Uz očekivanje brzog odgovora, srdačno Vas pozdravljamo,

 

Za Izvršni odbor SPOS-a,

Dr med. Rodoljub Živadinović

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije  

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien