SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POPUNITE ANONIMNU „COLOSS“ ANKETU O GUBICIMA PČELA ZA VAŠE DOBRODatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.617

Ove godine „COLOSS“ ANKETA o GUBICIMA PČELA (na srpskom jeziku) dostupna je online, tako da je znatno jednostavnije njeno popunjavanje! ANKETA je ANONIMNA i samo ukoliko neko želi, omogućeno je da na kraju ankete ostavi kontakt.

Da bi popunili anketu, otvorite sledeći link:

http://www.bee-survey.com/index.php/541668?lang=sr-Latn

 

U našoj zemlji za monitoring gubitaka pčela je zadužena Dr Jevrosima Stevanović, vanredni profesor sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, a podršku joj pruža SPOS.

 

Kratko obrazloženje COLOSS udruženja i ZNAČAJA ANKETE COLOSS je međunarodno udruženje istraživača (naučnika) koji se bave pčelama i profesionalaca čiji je posao direktno vezan za rešavanje problema u pčelarstvu i koji naučna saznanja značajna za pčelarstvo prenose pčelarima. Prilikom osnivanja COLOSS udruženja osnovni cilj bio je da se utvrde uzroci povećanih gubitaka pčelinjih društava širom sveta i da se na osnovu dobijenih podataka pomogne pčelarima u nalaženju rešenja za probleme sa kojima se suočavaju. Kako je broj članova udruženja rastao, povećavao se i broj ciljeva i zadataka koji su usvajani od strane rukovodstva i aktivnih predstavnika svih zemalja članica. Aktivni predstavnici su oni koji se dobrovoljno angažuju i preduzimaju obaveze na sastancima koji se održavaju više puta godišnje (za našu zemlju je to prof. dr Jevrosima Stevanović sa Fakulteta veterinarske medicine).

 

Trenutno, COLOSS udruzenje ima 1080 članova iz 95 drzava.

Sve informacije o COLOSS udruženju možete pročitati na njihovom zvaničnom web sajtu: http://www.coloss.org 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien