SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POZIV ZA PČELARSKI SAJAM JUGOISTOČNOG BALKANA 16. SEPTEMBRADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.204

U Sportskoj hali Grada Vranja 16. septembra 2017. godine održaće se Prvi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana (Makedonija, Albanija, Bugarska, Grčka, Turska, Crna Gora) u organizaciji SPOS-a, uz podršku Grada Vranja i TO Vranja, a u saradnji sa Društvom pčelara „Matica“ iz Vranja. Ulaz za sve zainteresovane pčelare, kao i za građane – potrošače pčelinjih proizvoda je besplatan. 

 

 

PRVI PČELARSKI SAJAM 

JUGOISTOČNOG BALKANA

SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

(Makedonija, Albanija, Bugarska, Grčka, Turska, Crna Gora)

Sportska hala Grada Vranja

Datum: 16. septembar 2017. godine

9-19 sati 

 

BESPLATAN ULAZ ZA SVE

BESPLATAN PARKING ZA IZLAGAČE I POSETIOCE U DVORIŠTU SPORTSKE HALE

POTPUNO BESPLATNI ŠTANDOVI ZA IZLAGAČE

(NEMA plaćanja 14,4 evra po kvadratu za štandove kao na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu)

ČAK 40% PROMOTIVNOG POPUSTA NA KOTIZACIJU ZA IZLAGAČE 

VELELEPNI PROSTOR SPORTSKE HALE GRADA VRANJA

(preko 1300 kvadrata izlagačkog prostora plus sala za predavanja sa 400 sedišta) 

 

U organizaciji SPOS-a, u subotu, 16. septembra 2017. godine održaće se u Vranju Prvi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana sa međunarodnim učešćem, sa kompleksnim prodajnim, izložbenim, obrazovnim, promotivnim, privrednim i turističkim sadržajem. 
SPOS je u saradnji sa Gradom Vranjem obezbedio da ulaz na sajam bude besplatan za sve zainteresovane pčelare i građane. 
Očekujemo veliku posećenost sajma od strane pčelara iz Srbije, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske, Turske i Crne Gore, jer ovaj deo Balkana jednostavno nema sličnu manifestaciju ovako velikog obima, a naša pčelarska oprema je izuzetnog kvaliteta i korektnih cena. 
Svaki izlagač opreme za pčelarstvo biće dužan da organizatoru neposredno pre početka sajma uruči povlašćeni sajamski cenovnik svih proizvoda, kao i da ga istakne na vidljivom mestu na štandu te da ga strogo poštuje. Podizanje cena tokom održavanja sajma nije dozvoljeno, a ako se dogodi, izlagač neće moći da izlaže na sajmu naredne dve godine, i biće udaljen sa sajma odmah po utvrđivanju prekršaja.
 

USLOVI UČEŠĆA NA SAJMU

SPOS je svojim značajnim učešćem u organizaciji sajma, obezbedio znatno povoljnije cene izložbenog prostora od redovnih zbirnih cena važećih na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu, pošto se pokazalo da su sajmovi izuzetna prilika za plasman većih količina meda naših pčelara, plasman opreme po povoljnim cenama za pčelare i posebno za ugovaranje budućih poslova – što je sve učestalija pojava koja izlagačima donosi najveći profit, usled posete velikog broja stranih kupaca pčelarske opreme na veliko. 
Zabranjeno je korišćenje jednog štanda za više izlagača, u suprotnom se nosiocu štanda utvrđuje obaveza da na prvom narednom SPOS-ovom državnom sajmu na kome učestvuje, plati duplo veću kotizaciju SPOS-u, plus što se odmah po utvrđivanju prekršaja udaljava sa sajma. Prodaja van Sportske hale Grada Vranja je najstrožije zabranjena, te onaj za koga se utvrdi da se time bavi, takođe je dužan da na prvom narednom SPOS-ovom sajmu na kome učestvuje (bez obzira da li je to sajam u Vranju, Beogradu ili Novom Sadu), plati duplo veću kotizaciju, plus što se odmah po utvrđivanju prekršaja udaljava sa sajma. Prodaja repromaterijala (satne osnove…) i opreme, na štandovima namenjenim prodaji pčelinjih proizvoda i preparata na bazi pčelinjih proizvoda, najstrožije je zabranjena, i oni koji to budu radili odmah će biti udaljeni sa sajma, a takođe su dužni da na prvom narednom SPOS-ovom sajmu na kome učestvuju, plate duplo veću kotizaciju. Kotizacija za izlaganje literature je povlašćena na poseban način.

CENOVNIK IZLAGANJA NA SAJMU

(molimo da se prijavite najkasnije do 6. septembra i tako obezbedite 40% popusta na kotizaciju)

CENE KOTIZACIJE u dinarima (bez PDV)

(ovo je UKUPNA cena, nema posebnog plaćanja štandova kao u Beogradu)

Redovna cena

– 40% 

PROMOTIVNOG POPUSTA ZA PRVI SAJAM, za uplate do 6. septembra 2017.

+ 40%

za uplate od

7. septembra 2017. do početka Sajma

Oprema i ostalo (za tezge i štandove ne veće od 6 kvadratnih metara)*

18.990

samo

11.394

26.586

Oprema i ostalo (za štandove od 6 do 12 kvadratnih metara)*

24.962

samo

14.977

36.785

Oprema i ostalo (za štandove od 12 do 24 kvadratnih metara)*

45.021

samo

27.013

63.029   

Oprema i ostalo (za štandove veće od 24 kvadratnih metara)*

45.021

plus doplata na svakih dodatnih 6 kvadratnih metara 

10.288 

samo

27.013

plus doplata

na svakih dodatnih 6 kvadratnih metara 

6.173

 63.029

plus doplata

na svakih dodatnih 6 kvadratnih metara 

14.403

Pčelinji proizvodi (za firme i nečlanove SPOS-a)*

18.990

samo

11.394

26.586

Pčelinji proizvodi (za članove SPOS-a)*

6.330

samo

3.798

8.862

Literatura (u pisanom i elektronskom obliku)*

1.100

samo

660

1.540

*- cena se uvećava za 10% u slučaju da izlagač na tezgi ili štandu namenjenom prodaji opreme želi da prodaje i pčelinje proizvode (med, polen, propolis, sirovi vosak, perga, matični mleč… ili preparate na bazi pčelinjih proizvoda). Na prvom sajmu u Vranju neće biti moguće birati lokaciju štanda, to ćemo najverovatnije uvesti od naredne godine.

Prostor Sportske hale je ogroman, ali ipak ograničen, pa će se, pošto se ne može predvideti obim interesovanja izlagača, izlagači primati po redosledu uplata do popune mesta, a uplate će biti vraćene onima koji ne mogu biti primljeni.

Štandovi za pčelinje proizvode ne mogu biti veći od 4 kvadratna metra (štand podrazumeva dva stola veličine 1 metar puta 1 metar, 4 stolice, i plus isti toliki prostor za stajanje ili sedenje izlagača). Ako neko želi veći prostor, mora da zakupi više štandova navedene veličine.

 
Nije dozvoljeno zauzimanje prostora van okvira izlagačkog štanda. U slučaju da neko od izlagača to čini, biće odmah udaljen sa sajma. 
Nije dozvoljena prodaja bilo kakvih drugih proizvoda osim pčelinjih (u koje su uključene mešavine i proizvodi na bazi pčelinjih proizvoda), na štandovima za koje je plaćena povlašćena kotizacija za članove SPOS-a za izlaganje pčelinjih proizvoda i proizvoda na njihovoj bazi. U slučaju da se to dogodi, izlagač će trenutno biti udaljen sa štanda, a takođe je dužan da na prvom narednom SPOS-ovom sajmu na kome učestvuje (bez obzira da li je to sajam u Vranju, Beogradu ili Novom Sadu), plati duplo veću kotizaciju. Pčelari izlagači – članovi SPOS-a, koji plaćaju povlašćenu kotizaciju, moraju biti članovi SPOS-a i u 2016. i u 2017. godini da bi izlagali pod povlašćenim uslovima. 
Svi izlagači su dužni da svoju robu plasiraju na sajmu u skladu sa zakonskim propisima, a u suprotnom sami snose kompletnu zakonsku odgovornost. 

 

PRIJAVA ZA UČEŠĆE

Prijava za učešće na sajmu obavlja se sledećom procedurom. Uplatu izvršite na račun SPOS-a u Erste banci: 340-11000568-51, a uplatnicu sa podacima ispisanim na propisanom obrascu (ime i prezime, puna adresa, telefoni, mejl, spisak svega što izlažete, naziv društva pčelara preko koga ste član SPOS-a…) šaljete na adresu SPOS-a sa naznakom “Za sajam u Vranju”. Na štandovima će se ispisivati imena izlagača, pa ste dužni da u prijavi precizno napišete u posebnoj rubrici šta tačno želite da piše na tabli iznad štanda. Ako ne napišete, ili napišete nejasno ili nečitko, neće biti ispisano ništa. Raspored izlagača u hali određuje organizator. 
Izlagači iz inostranstva plaćaju potpuno istu kotizaciju (u evrima), ali se za uputstva o uplati moraju javiti knjigovođi SPOS-a Jagodi Milenković na telefone (011) 61-28-071, (060) 444-01-24, radnim danom od 9 do 13 sati, ili na mejlove: [email protected] i [email protected] 

 

OSTALO 

Obezbeđeno je: besplatan parking za izlagače i posetioce koji se nalazi odmah pored hale, čišćenje hale tokom trajanja sajma.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 sati.

Stručna predavanja za pčelare održavaće se u izdvojenom delu Sportske hale Grada Vranja, sa početkom u 12 sati. 

 

DOBIJANJE MARKETINŠKOG PROSTORA U HALI

Dobijanje marketinškog prostora u hali, van štanda izlagača, doplaćuje se SPOS-u uz kotizaciju, 1.700 dinara (+PDV), po metru duže strane reklame, ili 1.300 dinara (+PDV) za reklame čija je duža strana kraća od jednog metra. Izlagač sam izrađuje reklamu, bira mesto za nju i sam je postavlja (u skladu sa bezbednosnim zakonskim propisima). 

 

OBRAZAC PRIJAVE ZA UČEŠĆE NA SAJMU 
(u PDF formatu ga možete preuzeti OVDE

 

PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA 
PRVOM PČELARSKOM SAJMU JUGOISTOČNOG BALKANA

Ime firme

sa imenom i prezimenom vlasnika:

 

Ime i prezime (za one koji nemaju firmu):

 

Puna adresa:

 

Fiksni telefoni:

 

Mobilni telefoni:

 

Mejl:

 

Naziv društva preko koga ste platili članarinu SPOS-u (za izlagače pčelinjih proizvoda koji nemaju firmu):

 

Visina uplaćene kotizacije SPOS-u:

 

Datum uplate kotizacije SPOS-u:

 

Tip i opis izlagačkog prostora koji želite da vam obezbedimo (tezga od 4 kvadrata ili štand od najmanje 6 kvadrata, i raspored i broj stolova dimenzija 1 m puta 1 m) koji želite da koristite. Ako u ovu rubriku ne upišete ništa, standardno dobijate jedan sto dimenzija 1 m puta 1 m sa 4 stolice za štand od 6 kvadrata, ili 2 takva stola za tezgu od 4 kvadrata)

 

Kvadratura tezge ili štanda koji zakupljujete:

 

Tekst koji želite da se ispiše na tabli iznad štanda (to je uglavnom ime vaše firme ili ime i prezime vlasnika) (čitko popunite!)

 

U koliko sati planirate da započnete postavljanje robe na svom štandu (hala će biti otvorena za tu namenu počev od 03.00 rano ujutru do 09.00, a za uklanjanje robe od 19.00 do 00.00 uveče)

 

Potpis izlagača:

 

Spisak svega što izlažete:

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien