SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDSEDNIK SPOS-a KANDIDAT ZA NAJČLANA NALED-a 2018.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.505

U četvrtak, 6. septembra, u Belom dvoru održan je tradicionalni godišnji susret članova i partnera NALED-a, uz prisustvo više od 300 zvanica.

Više o NALED-u pročitajte OVDE, a SPOS je član NALED-a od 2013. godine (OVDE). 

Novi predsednik Upravnog odbora NALED-a i generalni direktor Apatinske pivare Vladimir Novaković je, na svečanom prijemu u Belom dvoru, poručio da je NALED, otkako je pre 12 godina, uz podršku USAID-a, osnovan kao jedinstvena platforma za javno-privatni dijalog, pokrenuo i direktno učestvovao u organizaciji mnogih ključnih reformi za popravljanje poslovnog ambijenta.

Izrazio je uverenje da će NALED uz 300 posvećenih članova i isto toliko partnera nastaviti da pobeđuje i da podstiče dijalog između države, privrede i civilnog sektora o svim važnim pitanjima.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je rekao da mu je bila čast što je godinama služio timu NALED-a, koji, kako kaže, poseduje spremnost i viziju kako da menja Srbiju. Naveo je i da su današnji dan obeležile dve lepe stvari, a to je da je Srbija prvi put posle 30 godina dobila priliku da izvozi pšenicu u Egipat (najveći kupac žita na svetu), i da je dobila dozvolu za izvoz jabuke u Indiju.

Šef misije USAID-a Majk de la Rosa je čestitao Novakoviću na izboru za novog predsednika UO NALED-a, navodeći da je ta alijansa u velikoj meri doprinela unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji.

Domaćini svečanog prijema u Belom dvoru bili su princ Aleksandar Karađorđević, princeza Katarina, predsednik UO Vladimir Novaković i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Događaju je prisustvovao veliki broj zvanica iz privrede, lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva, državnih institucija i diplomatskog kora. 

 

Članovi NALED-a su uz jedinstveni ID sa pozivnice učestvovali u direktnom izboru za Najčlana 2018. online glasanjem putem telefona na samom događaju. 

Izvršni organi NALED-a, od ukupno 300 članova NALED-a, izabrali su tri najčlana NALED-a, iz svake kategorije članstva po jednog: Nataša Sekulić, direktorka IBM-a u Srbiji (privatni sektor – privreda), Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija (javni sektor); Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS-a (civilni sektor – nevladine organizacije). Nakon glasanja, 51% glasova dobila je Nataša Sekulić, Ninoslav Erić dobio je 35% glasova, a Rodoljub Živadinović 14%. Čestitamo pobednici, zaslužila je pobedu svojim pregalačkim radom! Sajt putem kog su članovi NALED-a glasali, koji je posvećen izboru Najčlana 2018. možete pogledati OVDE

Zahvaljujemo se NALED-u na poverenju ukazanom Savezu pčelarskih organizacija Srbije, jer 2013. godine kada smo se učlanili u NALED, nismo mogli ni da sanjamo da ćemo doći u fazu da svojim radom zavredimo pažnju izvršnih organa NALED-a i da od 40 članica NALED-a iz civilnog sektora, naš predstavnik bude nominovan za Najčlana za 2018. godinu. Evo teksta koji je NALED napisao kao prateću informaciju o kandidatu ispred SPOS-a: 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien