SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDSEDNIK SPOS-a VEČERAS GOSTUJE NA TV BELLE AMIEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.479

Večeras u emisiji Dušice Dejić na niškoj TV BELLE AMIE, u 18.15 sati gostovaće predsednik SPOS-a na temu trovanja pčela u Srbiji.

Emisija počinje u 18.15 sati. Poseban akcenat će se dati na razumevanje i nerazumevanje sa pojedinim fitosanitarnim inspektorima ovih dana, kada je SPOS morao da se uključi u rešavanje problema direktno preko Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, jer su se neki inspektori ponašali kao da nisu pročitali poslednji Zakon o sredstvima za zaštitu bilja.

Zahvaljujući dobrom razumevanju Uprave za zaštitu bilja, dosadašnji nesporazumi su izglađeni, tako da je problem rešen u okolini Beograda, Negotina i Požarevca, ostalo je da se tokom današnjeg dana reši selo Kare kod Žitorađe, gde su pčelari naišli na neverovatna „tumačenja“ inspektora. Sve je to SPOS prijavio šefu fitosanitarne inspekcije, on je reagovao, i očekujemo hitno rešavanje i ovog gorućeg problema.

Bilo je i drugih slučajeva gde je problem rešen direktno od pčelara jednostavnim poštovanjem nedavno objavljene procedure postupanja (OVDE).

Zahvaljujemo se svima na razumevanju, posebno gospodinu Nenadu Milojeviću, šefu fitosanitarne inspekcije Srbije, a neozbiljnima i nekorektnima u lancu želimo ono što i oni nama žele. Kap je prelila čašu. Zakoni će se poštovati, ili će neko da bude javno obeležen i da odgovara za svoje (ne)postupanje.

U večerašnjoj emisiji moći ćete da čujete kakve su se sve neverovatne stvari događale na terenu u poslednjih par dana.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien