SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREMINUO VUKIĆ JOKSIMOVIĆ, PREDSEDNIK UDRUŽENJA PČELARA „PČELICA“ U PROKUPLJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.389

Dana, 6. septembra 2018. godine, posle kraće bolesti, u 69. godini, preminuo je Vukić Joksimović, predsednik Udruženja pčelara „Pčelica“ u Prokuplju.

Vukić Joksimović rođen je 16. marta 1950. godine u Pavinom polju – Ivangrad (Crna Gora). Živeo je i radio u Prokuplju, gde je kao diplomirani tehnolog obavljao mnoge funkcije, između ostalih bio je tehnički direktor i direktor preduzeća „Fiaz“ Prokuplje.

Član je Udruženja pčelara „Pčelica“ u Prokuplju od njegovog osnivanja. Poslednje četiri godine obavljao je funkciju predsednika udruženja.

Pčelarstvom se bavio preko 30 godina, pčelario je sa 100 DB košnica. Dobitnik je mnogih društvenih priznanja, a u pčelarstvu dobitnik je Zlatne medalje SPOS-a i zvanja „Zaslužni pčelar Srbije“, Memoranduma blagodarnosti RAPOJS-a i predložen je za Diplomu „Profesor Jovan Živanović“. Tokom svog tridesetogodišnjeg pčelarskog staža, bio je potpuno posvećen pčelama i pčelarima, zapčelario je i edukovao mnoge mlade pčelare u Toplici, organizovao i učestvovao u organizaciji brojnih edukativnih skupova, učestvovao u debatama na društvenim mrežama i Forumu SPOS-a, objavljivao je tekstove u časopisu Pčelar-Srpski pčelar, od kojih su neki proglašeni za najbolje tekstove u časopisu.

Iako tih i nenametljiv, bio je pun energije i vedrog duha, što je mnogima bio pokretački motiv, a svojim radom služio za primer.

Pčelarima Prokuplja i Toplice ostaće u trajnom sećanju, jer je za sobom ostavio neizbrisive tragove i uspehe u pčelarstvu topličkog kraja.

Neka počiva u miru i neka mu je večna slava i hvala.

Udruženje pčelara „Pčelica“ Prokuplje

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien