SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПРОДУЖЕН РОК ЗА СЛАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ПРИЗНАЊА СПОС-аDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.281

 

Сходно Правилнику о установљавању и додељивању признања СПОС-а, предлози се шаљу до 30. априла текуће за претходну годину. Ове године смо поново добили захтеве да се и сада, као и прошле године услед ванредног стања, продужи рок за подношење предлога, са образложењем да многи нису могли да то ураде на време из разних разлога, пре свега због короне.

Пошто постоји одлука Скупштине СПОС-а да се дати рок не сме прекорачивати, те да се она не сме кршити јер то представља кривично дело, ИО СПОС-а је, сматрајући да је захтев удружења пчелара ипак оправдан, сходно Статуту СПОС-а преузео ингеренцију Скупштине и ИЗУЗЕТНО ОВЕ ГОДИНЕ продужио рок до краја 2021. године за слање предлога признања. 

Према томе, сада се до 31. децембра 2021. године могу послати предлози за признања за 2020. годину, а наредне године ће их Комисија обрадити и имена добитника биће објављена у неком од зимских бројева часописа „Српски пчелар“. 

Рок за слање предлога признања за 2021. годину, остаје до 30. априла 2022. године. 

Али, имајте у виду да је ИО СПОС донео одлуку да је ово ЗАИСТА ПОСЛЕДЊИ ПУТ да се продужава рок за слање признања, јер сматрамо срамотним да се у периоду јануар-април не може наћи један једини дан да се пошаљу предлози за признања. Продужавање рока прави НЕВЕРОВАТНО ВЕЛИКЕ ТРОШКОВЕ СПОС-у, пре свега око јако скупог паковања и слања признања, као и ангажовања краснописца за исписивање признања, а оно што нам највише прави проблеме је дуплирано ангажовање стручне службе СПОС-а, која је као што знате са 4 спала на само 2 запослена, а посао СПОС-а се невероватно проширио и једноставно је АПСОЛУТНО НЕМОГУЋЕ све послове позавршавати на време и на адекватан начин. Решења за тај проблем тренутно нема (нема финансија), те вас молимо за разумевање и правовремено слање предлога за признања. Не знамо нити разумемо зашто већ у јануару сваке године не пошаљете предлоге за признања, ни април нема разлога чекати. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE