SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПРОШИРЕНА ЛИСТА ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ЗА ЈОШ 500 ОСОБА!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 562

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде обавестило је кандидате да је листа младих пољопривредника који ће ове године добити субвенције проширена, тако да уместо 2500 пољопривредника млађих од 40 година сада право на субвенцију има 3000 кандидата.

Додатна средства смо успели успели да обезбедимо захваљујући разумевању Министарства финасија и Владе Србије да је непходно улагати у “старт уп“ и младе на селу.
Како је по конкурусу било и најављено, млади пољопривредници добијају до 1.500.000 динара авансно, а потребно је да оправдају средства у року од 90 дана од момента уплате. Њихово учеће је 25%. Овим је Министарство пољопривреде желело да укаже на потребу побољшања економског положаја жена на селу и младих генерално. Предност на конкурсу су имали и млади из средина са лошијим економским положајем у нашој земљи. Како је раније најавио министар Бранислав Недимовић средства за овај вид подстицаја предвиђена су и за 2021. годину али ће се претходно размотрити све сугестије Удружења Младих пољопривредника Србије како би расподела новца била што ефикаснија и праведнија.
Када је реч о издвојеном новцу по произвођачу, за предвиђених макисималних милион и по динара може се купти опрема попут сејалица, тањирача, дрљача, фреза и друга пољопривредна механизација, а може се улагати и у садни материјал за поџање засада воћа или купити стадо оваца, коза, као и висококвалитетна грла крава за млеко или јунад за тов. Захтеви су били разнолики али се види очигледан тренд улагања у сточарство, повртарство и воћарство што у ресорном Министарству поздрављају.
Додатних 500 младих пољопривредника новац могу да очекују на својим рачунима за два месеца док сви остали у наредним данима могу очекивати уплату на њихов рачун.
До сада је Министарство пољопривреде имало конкурсе две године за редом на којима су додељена средства за око 2000 младих пољопривредника док је у трећој години одобрено дупло више него претходне две године укупно. Наиме на конкурсу се јавило рекордних 5500 младих пољопривредника.

Коначну ранг листу погледајте – овде

Захваљујемо министру Браниславу Недимовићу што је нашао начина да обезбеди знатна средства за још 500 младих пољопривредника. СПОС још увек не располаже информацијом колико је пчелара међу 3000 пољопривредника, али смо затражили ту информацију и објавићемо је када буде доступна. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien