SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПУТ КОЈИМ СЕ ДАЉЕ ИДЕDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.480

После одсудних успеха које смо заједно постигли у тешкој години која је за нама, сви ми пчелари СПОС-а се на прагу нове, вероватно још теже године, налазимо на великој прекретници.

Завршили смо Погон који ће бити носилац наде и успешне будућности чак и пчеларима са најмањим бројем кошница који можда никад неће предати мед Погону, јер ће бити генератор и малопродајне цене меда, а не само великопродајне.

Остаје нам да максималним напорима одржимо Погон у наредној години, што нимало неће бити лако, економске последице короне се ни близу не могу сагледати.

Зато имамо четири молбе за Вас у овом тренутку пуном изазова за све нас:

  • Коме год није хитно за новац, саветујемо да мед сачува за Погон, јер ће се пре или касније сав мед продати по ценама које вам очигледно нико други не жели дати, већ увозе јефтин мед.
  • Да што пре сви потпишете Уговор о лиценци за улаз у стандард квалитета СПОС-а „Добра пчеларска пракса“, јер је то потпуно бесплатно, а једини је пут за постизање боље цене меда већ данас, јер ће разлика у цени бити све већа управо у корист пчелара учесника стандарда. ИО СПОС ће до почетка пчеларске сезоне значајно процедурално поједноставити овај стандард и учинити га доступним свакоме.
  • Анимирајте пчеларе који нису чланови нашег Савеза да се масовно учлањују у СПОС и претплаћују на часопис „Српски пчелар“, јер даљи продор и нове повољности за пчеларе код државе можемо остварити искључиво нашом масовношћу. Ту пре свега мислимо на коначно решавање отворених питања (нови правилник о квалитету меда, сузбијање тровања и крађе пчела, дефинитивно решавање регистрације пчеларских возила, даље повећање субвенција…).
  • Учланите се и Ви што пре у СПОС ради доброг планирања распореда средстава за 2021. јер у 2021. години морамо изузетно прецизно улагати средства у развој и даље јачање људских ресурса, јер је пред СПОС-ом много озбиљног посла. У време кризе побеђују само они који мудро инвестирају у сигурне пројекте.

Само ако СВАКО ОД НАС буде предано и одговорно радио на спровођењу све четири тачке, нећемо имати бриге око реализације и најтежих изазова! Ако будемо јединствени, неће бити несавладивих препрека.

 

Хвала Вам на високој одговорности коју сте показивали свих ових година, само зато смо толико тога успели, останимо одговорни и не бринимо за будућност, ИО СПОС-а вам то гарантује, сматрамо да сте до сада итекако увидели да добро знамо шта радимо.

Извршни одбор СПОС-а

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien