SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RADNI RUČAK SA DIREKTORKOM PORESKE UPRAVEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.884

Danas je u Beogradu, u organizaciji NALED-a čiji je SPOS član već četiri godine, u hotelu Crown plaza, održan radni ručak sa direktorkom Poreske uprave Republike Srbije, gospođom Draganom Marković.

Sastanku je ispred SPOS-a prisustvovao i predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović.

Kao što je poznato, SPOS je u proteklom periodu tražio od nadležnih državnih organa i premijera Srbije Aleksandra Vučića, da se i poreski organi uključe u borbu protiv falsifikata meda, tako što će proveriti ulaz meda u firme koje su često u proteklom periodu imale neispravne analize svog meda koji plasiraju u trgovine, kao i izlaz meda. Jer, danas su sve košnice u Srbiji obeležene, i firme otkupljivači moraju da otkupe med ISKLJUČIVO od poljoprivrednih gazdinstava koja imaju obeležene košnice. U tom procesu lako je utvrditi nepravilnosti, jer ne može neko sa 5 košnica da preda na otkup 20 tona meda, već se zna koji su maksimalno mogući prinosi po košnici. Takođe, imamo saznanja da je med „otkupljivan“ i od poljoprivrednih gazdinstava koja uopšte nemaju registrovane košnice! Zato smo zahtevali da inspektori poreske uprave provere sve te sumnjem te je i ta naša molba uslišena, i kao što znate, kontrola je u toku, rezultata već ima, ali se ništa neće objavljivati dok kompletna kontrola ne bude završena.

Zahvaljujemo se direktorki Poreske uprave na divnoj saradnji na korist i pčelara i svih građana Srbije.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien