SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REAGOVANJE PREDSEDNIKA SPOS-a NA NOVE UVREDE RADOMIRA BRADIĆADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.076

Objavljujemo reagovanje predsednika SPOS-a na komentar Radomira Bradića na sajtu SPOS-a.

Na osnovu komentara gospodina Radomira Bradića (pogledajte šta je napisao na sajtu SPOS-a u komentaru OVDE i OVDE) na tekst „Krivična prijava teška do 750.000,00 dinara“ objavljenog 11. novembra 2018. godine na sajtu SPOS-a (OVDE), u kome me je imenovani opet izvređao navodeći da „sam bolesnik kome je potreban psihijatar a ne sud“ ističem sledeće:

Navodi imenovanog da sam izmislio činjenicu da je protiv gospodina Bradića pokrenut krivični postupak na ime podnošenja privatne krivične tužbe su apsolutno netačni.

Tačno je da je ročište u konkretnom postupku radi pokušaja medijacije održano dana 31. oktobra 2018. godine (što potvrđuje i poziv Osnovnog suda u Trsteniku). Uvidom u isti jasno se vidi da je krivični postupak „K.br.133/18 zbog krivičnog dela uvrede, propisanog članom 170. stav 2. Krivičnog zakonika RS pokrenut protiv optuženog Bradić Radomira pred Osnovnim sudom u Trsteniku. Takođe tačno je da gospodin Bradić nije pristupio na zakazano ročište, ali će u svakom slučaju dobiti poziv od postupajućeg suda i za naredno. 

Stoga, evidentno je da ništa vezano za podnetu tužbu protiv Bradića nije izmišljeno od moje strane.

Ovim putem želim da obavestim gospodina Bradića da će zbog najnovijih njegovih uvreda da „sam bolesnik kome je potreban psihijatar a ne sud“ biti pokrenut novi krivični postupak.

Kako me imenovani u kontinuitetu na društvenim mrežama vređa na najprimitivnije načine odlučio sam da svoj ugled i čast ubuduće zaštitim. Zato ga na kraju obaveštavam da će za svaku narednu uvredu koju gospodin Bradić uputi meni biti podneta nova privatna krivična tužba.

Jer, jedno je ne slagati se sa stavovima drugih, a drugo je najprimitivnije vređati druge bez ikakvog argumenta i povoda. 

A za to što protivzakonito promoviše druge rase pčela u Srbiji (buckfast) i time rizikuje uništenje vrhunskih osobina naše domaće autohtone rase pčela koja je zakonom zaštićena i prilagođena lokalnim pašnim i klimatskim uslovima, biće redovno prijavljivan nadležnim organima i pratićemo njihovu aktivnost na suzbijanju ove štetne protivzakonite pojave… jer mi srpsko pčelarstvo moramo odbraniti, to je dužnost SPOS-a kao referentne nacionalne organizacije pčelara. 

Dr med. Rodoljub Živadinović
Predsednik SPOS-a 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien