SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REALIZOVAN PROJEKAT „DUNAVSKA KUĆA MEDA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.870

27. 11. 2014. godine u Negotinu, održana je završna svečanost povodom realizacije projekta „Dunavska kuća meda“, koji je finansirala Austrijska razvojna agencija preko fondova EU, opština Negotin i društvo pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin.

Na svečanosti su govorili predsedenik,opštine Negotin g.Jovan Milovanović,g.Milan Polak, predstavnik ADA i menadžer projekta Nikić Dejan. Zatim su obišli prostorije u zgradi društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin, koja je potpuno rekonstruisana, i u kojoj je regionalni trening centar, u površini od 180 kvadrata , opremljen savremenom pčelarskom i kompjuterskom opremom, koji će služiti za sticanje praktičnog i teorijskog znanja za sadašnje i buduće pčelare a istovremeno i za ostvarivanje viška vrednosti u plasmanu pčelinjih proizvoda. Vrednost projekta je oko 200 000 evra. Prisutne goste, bliže je upoznao Slavko Luković, o ciljevima i nameni.

Istovremeno je ,u rekonstruisanim prostorijama,održano takmičenje ,u izboru najboljeg timočkog meda,kojom prilikom je žiri ocenjivao 37 uzoraka meda pčelara iz Kladova,Krivelja,Zaječara i Negotina i izabrao najbolje,koji su nagradjeni Diplomama a svi učesnici Zahvalnicama.

Istoga dana u vremenu od 13 do 15 časova ,održan je seminar za sve pčelare Timočke Krajine, u Sali bioskopa, gde su predavači bili dr.Kazimir Matović i dr.Goran Jevtić na teme Dobra pčelarska praksa i Pčelinji proizvodi sa zakonskom regulativom kod nas i EU.

Sve učesnike savetovanja pozdravio je Slavko Luković,predsednik DP“Hajduk Veljko“Negotin,upoznao prisutne pčelare sa projektom i daljim ciljevima i Bata Petrović,zamenik Predsednika SPOS-a,koji je govorio o značaju ovakvih projekata za pčelarstvo Srbije.

U ime svih pčelara Timočke krajine, zahvaljujem se svima,koji su doprineli realizaciji ovog projekta.

 

Društvo pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin

Predsednik

Slavko Luković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien