SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA U KLADOVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.460

Dana 12. 12. 2015. godine sa početkom u 10 sati u Kladovu je održana redovna godišnja skupština Društva pčelara „Kladovo“.

Sednici su kao gosti prisustvovali:predsednik opštine Kladovo dr.Dragan Budujkić,član IO SPOS-a i predsednik društva pčelara „Hajduk Veljko“ iz Negotina Slavko Luković,predsednik društva pčelara „Krivelj“ iz Krivelja Dragutin Adamović i Dragan Furundić iz društva pčelara „Golubac“.

Sednici je prisustvovalo 72 člana društva.

Predsednik društva pčelara Čolević Ljubomir otvorio je sednicu ,pozdravio sve pčelare i pojedinačno sve prisutne goste ,a zatim predložio ddnevni red koji je jednoglasno usvojen,a zatim dao reč predsedniku opštine Kladovo,koji je prikladnim govorom pozdravio sve pčelare,špojedinačno sve goste i rad  i reziltate društva pčelalara u ovoj godini kao podršku daljem razcvoju pčelarstva.

 Nakon toga popdnet je izveštaj o radu,finansijski izveštaj za ovu godinu i plan i program rada za kao i finansijski plan za 2016 godinu ,koji su nakon diskusije jednoglasno usvojeni.

U diskusiji je učestvovao i član IO SPOS-a Slavko Luković koji je u ime predsednika SPOS-a dr.Rodoljuba Živadinovića pozdravio sve prisutne pčelare  i posebno pozdravio predsednika opštine Kladovo dr.Dragana Budujkića i zahvalio mu se na podršci,pohvalio rad društva i predsednika i rezultate iznete u izveštajima,a zatim je govorio o izborima u SPOS-a ,aktivnostima IO oko problema  u otkupu meda ,predložio da ova skupština podrži dr.Rodoljuba Živadinovića za novog predsednika SPOS-a,što je jednoglasno prihvaćeno.

Pčelari je interesovalo šta  se očekuje dalje oko otkupa meda,posebno livadskog meda i posebno istakli problem prodaje meda na pijacama po ceni od 250-400 dinara, najviše od strane rumunskih i bugarskih državljana.

Na sva pitanja odgovarao je član IO SPOS-a, o merama koje se preduzimaju od strane IO SPOS-a  kako se boriti sa svim problemima kao i postupak na otkrivanju neispravnog meda, što postaje opšta pojava na pijacama, na ulici pa i u prodajnim objektima.

Na kraju rada skupštine uručena su priznanja SPOS-a najuspešnijima u 2015 godini koje je uručio član IO SPOS-a.

Diploma dr.Jovan Živanović uručena je društvu kao priznanje  za 50 godina postojanja i rada a zlatna značka Slobodanu Jankoviću.

Povelja društva uručena je članu IO SPOS-a Slavku Lukoviću.

Pohvale i zahvalnice istaknutim članovima društva uručila  je sekretar društva.

Nakon završetka rada skupštine organizovan je ručak.Skupština je veoma dobro organizovana i uspešno završila rad.

   Povodomn održćavanja redovne godišnje skupštine društva pčelara“Kladovo“ Slavko Luković član IO SPOS-a i Ljubomir Čolević predsedniok društva pčelara „Kladovo“ dali su posebne izjave za televiziju Kladovo i radio Đerdap iz Kladova. 

                                                                                                                                            Član IO SPOS-a

                                                                                                                                            Slavko Luković

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien