SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

РЕДОВНА СКУПШТИНА УП „МАТИЧЊАК“ ИЗ НОВОГ ПАЗАРАDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.024

Дана 1. априла 2017. године у просторијама „Техничке школе“ у Новом Пазару одржана је редовна годишња скупштина Удружења пчелара „Матичњак“ из Новог Пазара. Тема је бија извештај за претходну и планови за ову годину.

 

Извештај о раду у предходној и план рада за ову годину поднео је председник удружења Едип Муртезић. Закључено је да удржење броји 154 члана, од чега је 23 чланова СПОС-а. Напоменуто је да је у току 2016.године, уз помоћ Града Новог Пазара, реализован пилот пројекат у коме је 20 младих пчелара добило по 5 комплетних ЛР кошница са ројевима на 7 рамова код Турске развојне агенције „ТИКА“. Такође је у децембру месецу 2016. године свим осталим члановима удржења подељена по једна комлетна ЛР кошница које су обезбеђене из сопствених средстава.

 

У 2016.години је, такође код Турске развојне агенције „ТИКА“, конкурисано за један већи пројекат набавке веће количине пчеларске опреме, укључујући и комплетну линију за производњу погачица, чија реализација се очекује у току 2017.године.

 

Скупштини је присуствовао и господин Рамиз Паљевац Начелник одељења за привреду Града Новог Пазара који је поздрављајући окупљене пчеларе поручио да ће град и у будуће подржавати рад нашег удржења и обећао помоћ око закупа пољопривредног земљишта за потребе пчелара и у реализацији захтева Удружења за доделу средстава за куповину шећера за прихрану пчелињих друштава.

 

По завршетку скупштине одржано је стручно предавање на теме: „Утицај климатских промена на храњење пчела и стварање зимских пчела“ и „Планска замена матица“, које је одржао предавач СПОС-а Милан Митровић из Крушевца, а коме су присуствовали и заинтересовани чланови удружења пчелара „Нови Пазар“ који заједно са члановима Удржења пчелара „Матичњак“ чине Грански клуб пчелара МОУПУ Нови Пазар.

 

                                                                                          С поштовањем,

                                         ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ПЧЕЛАРА „МАТИЧЊАК“

                                                                                       Милан Самаиловић

 

 1 2 3

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien