SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REŠAVANJE PROBLEMA OKO VISINE NAKNADE ZA OBELEŽAVANJE KOŠNICADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.280

Udruženju pčelara “Jastrebac“ iz Prokuplja je proteklih nekoliko dana stiglo nekoliko prijava članova oko visine naknade za obeležavanje pčelinjih zajednica, a koje sprovovodi jedna od nadležnih veterinarskih stanica “Prokuplje“ u Prokuplju. Naime, veterinari su u nekoliko slučajeva obeležavanje košnica naplatili po 160,00 dinara po pčelinjoj zajednici.

Nakon prijave, clanovi Upravnog odbora udruzenja su zajedno sa jos jednim clanom otisli u navedene vet.stanicu kako bi veterinari izasli na teren i izvrsili obelezavanje, a nakon zavrsenog posla, veterinar je izdao racune koji iznose 1200, 00 dinara za aktivni nadzor i 160, 00 dinara po plocici, odnosno kosnici. Putni troskovi nisu uracunati  u ovu cenu, iz razloga sopstvenog prevoza pcelara. 

Pored dobre volje clanove upravnog odbora udruzenja da se navedeni problem resi oko visine naplate, veterinari nisu imali sluha i pravdali se kako je njima “mala zarada i da ne moze niko da im se mesa koliko ce naplatiti uslugu“, Upravni odbor je putem telefona pokusao da obavesti nadleznog veterinarskog inspektora za Toplicki okrug, ali posle nekoliko neuspelih poziva, mejlom i telefonskim putem smo se obratili Upravi za veterinu, tacnije odeljenju veterinarske inspekcije. S obzirom da je nacelnik Zoran Ivanovic bio sluzbeno odsutan, razgovor smo obavili sa g-djom Oliverom Vukelic, koja nas je u potpunosti saslusala i istog trenutka pokrenula, nadamo se, resenje problema i ovom prilikom joj se iskreno zahvaljujemo! 

Nakon jednog sata, pozvao nas je nadlezni veterinarski inspektor, i zajedno sa nama otisao u veterinarsku stanicu, kao i na pcelinjak da se izvrsi obelezavanje, a nakon izvrsene naplate sacinio sluzbeni zapisnik i utvrdio cinjenicno stanje, a o svemu navedenom odlucivace vise instance. Svi navedeni racuni su iskopirani, dobijen je i jedan primerak zapisnika. 

 

 

                                                     predsednik udruzenja “Jastrebac“

                                                                     Djordjevic Ivan 

Već smo imali sličan problem u Srbiji, i evo kako je rešen, OVDE.

DOKUMENT 1

DOKUMENT 2

DOKUMENT 3

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien