SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SAOPŠTENJE IO SPOS-a O NEMILOM DOGAĐAJU U ŠAPCUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.621

IO SPOS-a održao je sednicu na kojoj je, pored ostalog, razmatrao i slučaj oštećenja automobila predsednika SPOS-a nepoznatom tečnošću.

Detalje o tome već smo objavili OVDE i OVDE.

Izvršni odbor SPOS-a najoštrije je osudio ovaj vandalski akt. Ovaj akt predstavlja akt napada na sve pčelare SPOS-a, tj. udarac na borbu SPOS-a za stvaranje pristojnih i uređenih uslova za pčelarenje u Srbiji, što mnogima ne odgovara. Predsednik SPOS-a je pre par godina bio pod zaštitom policije zbog pretnji falsifikatora, ali ni tada, a ni sada, niko u SPOS-u nije želeo niti sada želi da ustukne, jer ciljevi rada SPOS-a usvojeni od Skupštine SPOS-a kao najvišeg organa SPOS-a, nisu postavljeni da se ne bi ostvarivali zbog pretnji bilo koga. IO SPOS-a poziva nadležne državne organe da ispitaju ovaj slučaj do kraja. SPOS će ostati pri nastojanjima da se svi planovi ostvare, kako u borbi za isključivo prirodni med na tržištu, tako i u borbi za satne osnove od voska, ispravne i registrovane lekove za pčele, prihrane za pčele bez raznih nedozvoljenih dodataka… Ukratko, SPOS će se i dalje, bez ikakvih ustupaka, boriti da njegovi pčelari na uređenom tržištu mogu normalno da privređuju, i zahteva od države da učini sve što joj zakoni dozvoljavaju, na zaštiti interesa ove sve značajnije poljoprivredne grane. Nikome ne smemo dozvoliti da ugrozi proizvodnju i izvoz meda iz Srbije, jer to nije samo interes pčelara, već i interes države Srbije.

IO SPOS-a je ogorčen zbog oštećenja privatne svojine bilo kog pčelara SPOS-a, pa i predsednika SPOS-a, jer to nije način kojim se rešavaju problemi, već je isključivo način za dalje produbljivanje problema. U znak potvrđivanja jedinstva SPOS-a na rešavanju svih gore navedenih problema, i u znak pokazivanja odlučnosti SPOS-a da po bilo koju cenu mora ostvariti sve zacrtane planove, doneta je jednoglasna odluka da se nadoknadi učinjena šteta, ako predsednik u narednom periodu to bude zatražio u pisanom obliku.

IO SPOS-a zahteva od svih onih koji su do sada pokušavali da na nelegalan način steknu nezakonitu dobit, posebno na račun pčelara Srbije, da se što pre okanu tog posla, jer će borba svih organa SPOS-a protiv takvih subjekata biti još jača u narednom periodu, jer nas ovakve pojave samo jačaju, a nikako slabe!

IO SPOS-a

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE