SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK PČELARSKIH ORGANIZACIJA VOJVODINEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.809

Na inicijativu Društva pčelara “Jovan Živanović“ iz Novog Sada održan je sastanak pčelarskih udruženja u Vojvodini, Novog Sada i predstavnika SPOV-a 31. 1. 2015. godine.

Predsednik SPOS-a, gospodin Dr Rodoljub Živadinović je poslao pozdravno pismo koje je pročitano prisutnima.

Sastanak je održan u prostorijama Skupštine Vojvodine uz prisustvo pomoćnika Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo i gospođe Snežane Repac iz Fonda za razvoj Vojvodine, i koji su u uvodnom delu sastanka govorili o planiranim aktivnostima ove dve institucije koje su vezane za pčelarstvo.

Iz pčelarskih udruženja je prisustvovalo preko pedest predstavnika iz trideset osam udruženja,dok je iz SPOV-a sednici prisustvovao Predsednik, gospodin Mr.Stojan Andjelković i većina članova Izvršnog odbora SPOV-a.

Tema satanka je bila : „Mogućnost unapređenja i jačanja kapaciteta rada Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine“

Naime,Društvo pčelara “Jovan Živanović“iz Novog Sada je izrazilo nameru da se ponovo uključi u rad organa SPOV-a sa željom da se spreči dalje opadanje broja članova Spov-a, stabilizuje rad Izvršnog odbora( u zadnje vreme je bilo dosta ostavki u radu odbora uključujući i sekretara),kao i da se promenom načina rada povećaju finansijski i drugi kapaciteti ove organizacije.

Namera je bila da se čuje mišljenje udruženja po ovom pitanju, kao i da se razmotre konstruktivni stavovi kao mogućnost da se predlozi uključe u plan rada za 2015.god.

Opšti stav većine diskutanata je bio da rad SPOV-a nije dobar i da nešto treba promeniti, ali se nije došlo do konkretnih predloga kako to popraviti.

U ime društva pčelara“Jovan Živanović“ Novi Sad, Miodrag Čupić, Predsednik Društva je izneo jasan stav Društva, da Društvo nema nameru da se meša u rad organa SPOV-a,niti je namera Novog Sada da postavlja nekakvo svoje rukovodstvo.Medjutim smatra da sa u ovom momentu preko 320 članova Društva,Društvo ima pravo da predlaže promene i traži formiranje Tima u SPOV-u koji može da se prilagodi dinamičkim promenama u poslovanju,i na taj način pomogne ostalim Društvima u poboljšanju ambijenta za rad.

To je za Društvo iz Novog Sada uslov da se bez tenzija vode razgovori oko ponovnog uključenja u rad SPOV-a(kako smatra Društvo) ili u podnošenju zahteva za članstvo(kako smatra Predsednik Spov-a i jedan deo Izvršnog odbora).

Na kraju je predloženo da se pismeno dostave predlozi SPOV-u i Društvu iz Novog Sada,kao i da se nastave razgovori.

Sastanak je smatramo dao važan doprinos tome da su ovakve razmene mišljenja važne po svim pitanjima, a i kao dokaz da se o svim pitanjima može razgovarati na civilizovan način.

Predsednik Društva

Miodrag Čupić

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien