SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK RADNE GRUPE NACIONALNOG KONVENTA O EVROPSKOJ UNIJIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.283

Danas je održan sastanak radnih grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji (NKEU) sa javnom raspravom povodom Nacrta poglavlja 4 Prioritetnih strukturnih reformi za Program ekonomskih reformi (ERP) 2017 – 2019, u Palati Srbija u Beogradu, uz prisustvo ministra finansija Dušana Vujovića.

Inače, predsednik SPOS-a član je radne grupe NKEU za poglavlje 8 Politika konkurencije, a OVDE i OVDE možete pogledati prethodne aktivnosti NKEU. 

U vezi aktuelne javne rasprave povodom Programa ekonomskih reformi ( ERP 2017 – 2019), danas je održan tematski zajednički sastanak na ovu temu NKEU sa predstavnicima Ministarstva finansija, ministrom Dušanom Vujovićem i članovima njegovog tima. 

Ministar Vujović je u svom dužem i više nego inspirativnom izlaganju izložio sve planove Ministarstva finansija, usmerene na uređenje ekonomije, pre svega po pitanju finansijske discipline i uvođenja propisa koji će sprečiti sivu ekonomiju, i uvesti je u legalne tokove. Posebno je govorio o digitalizaciji državne uprave i povezivanju svih sistema i državnih organa, kako bi se sprečila siva ekonomija, a građanima olakšao pristup svim važnim informacijama na jednom mestu, dostupnom putem interneta, umesto beskonačnih čekanja u redovima. To je posao na kome država intenzivno radi. 

Sve što je rekao itekako povoljno utiče na sprečavanje falsifikovanja meda, jer sprečava lažne ulaze „meda“ u nesavesne firme, i onemogućava falsifikatore putem finansijske discipline i kontrole da se time bave. Trenutni propisi su umnogome manjkavi po tom pitanju, i državi predstoji dosta posla dok sve dovede u red. 

Zahvaljujemo se NALED-u, NKEU-u i ministru finansija Dušanu Vujoviću na izuzetno korisnom danu, i divnim dobijenim informacijama. Na kraju sastanka ministar Dušan Vujović svima je dao svoj lični mejl kako bi mu se do sutrašnjeg dana dostavila i poslednja pitanja i sugestije vezana za gore navedeni Program ekonomskih reformi. 

Inače, u okviru NKEU sе vоdi tеmаtski struktuirаnа dеbаtа izmеđu prеdstаvnikа držаvnе аdministrаciје, parlamentaraca, pоlitičkih pаrtiја, nеvlаdinih оrgаnizаciја, stručnjаkа, privrеdе i prоfеsiоnаlnih оrgаnizаciја о pristupаnju Srbiје ЕU. 

IMG_5628

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien