SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA ČLANOM UPRAVNOG ODBORA NALED-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.567

Nedavno je na Skupštini NALED-a izabran novi Upravni odbor. U naredne četiri godine Upravni odbor predvodiće realizaciju strateških ciljeva i prioriteta, koje su na ovogodišnjoj Skupštini izabrali članovi NALED-a (suzbijanje sive ekonomije, reforma poreskog sistema i smanjenje parafiskala, smanjenje birokratije, unapređenje uslova za poslovanje na lokalu, razvoj e-uprave i e-poslovanja). Danas su održane konsultacije dela članstva i jednog od novih članova Upravnog odbora NALED-a gospodina Vladimira Novakovića, inače direktora Apatinske pivare.

U okviru strateškog planiranja za period 2017-2021, Upravni odbor ima zadatak da osnaži dijalog sa članstvom NALED-a kroz grupne sastanke i diskusiju o programskim prioritetima, te je to bila glavna tema današnjeg sastanka. 

Razgovarano je o kompletnoj problematici funkcionisanja NALED-a, prioritetima u radu u naredne četiri godine, odnosima sa javnošću i slično. Zaključeno je da se puna pažnja mora posvetiti proklamovanim prioritetima rada NALED-a, saradnji sa nadležnim institucijama i insistiranju na realizaciji prioriteta, da se mora više raditi na promociji izvanrednih aktivnosti NALED-a o kojima javnost ipak nije dovoljno informisana, na žalost. 

SPOS je na sastanku predstavljao predsednik SPOS-a, koji je izneo insistiranje SPOS-a na suzbijanju sive ekonomije u svim sferama, pa i u pčelarstvu, jer falsifikatori meda bukvalno uništavaju pčelarstvo, a da postojeći zakoni nisu dovoljni za efikasnu i beskompromisnu borbu protiv njih, te da se moraju preuzeti odgovarajuća rešenja koja ima EU, a Srbija za sada nema. 

Tokom celog sastanka mogle su se čuti divne diskusije opredeljene ka daljem uređenju Srbije, pojednostavljenju zakonskih procedura, unapređenju rada državnih institucija, elektronskom poslovanju i slično… 

I na današnjem sastanku NALED je više nego opravdao naše poverenje koje mu pružamo već četiri godine. 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien