SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM GRADA ŠAPCADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.034

Juče popodne u Šapcu je održan sastanak sa gradonačelnikom Grada Šapca. Inače, pčelari SPOS-a sa teritorije Grada Šapca najveći su proizvođači meda u Srbiji, i sa 355,8 tona proizvedenog meda prošle godine, na prvom su mestu u Srbiji.

Delegaciju SPOS-a činili su predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović i predsednik Društva pčelara Šabac Milan Gligorić. Hemijski fakultet predstavljala je prof. dr Dušanka Milojković Opsenica.

Gradonačelnik Grada Šapca gospodin Nebojša Zelenović primio je delegaciju SPOS-a i Hemijskog fakulteta. Razgovor je bio posvećen rešavanju problematike plasmana meda pčelara SPOS-a u narednom periodu, i mogućoj gradnji pogona SPOS-a (OVDE) na teritoriji Grada Šapca. Naime, razmatraju se mogućnosti zajedničkog konkurisanja kod donatora za nedostajuća sredstva za gradnju pogona u narednom periodu, kao i mogućnosti Grada Šapca da pomogne. Dobili smo uveravanja gradonačelnika Zelenovića da će Grad Šabac značajno pomoći, ako se budu stekli uslovi da pogon bude stacioniran baš u ovom Gradu. Profesorka Dušanka iznela je svoje viđenje mogućnosti saradnje na unapređenju pčelarstva Srbije i ovog regiona, sa otvaranjem mogućnosti za pokretanje još jednog velikog i vrednog projekta razvoja pčelarstva u Srbiji.

Za sada, SPOS nastavlja da sprovodi svoj plan iznet u navedenom linku, sa nadom da će se u dogledno vreme steći uslovi i izabrati najpovoljnije rešenje.

Zahvaljujemo se gospodinu Zelenoviću na izuzetnoj predusretljivosti i izraženoj želji da pomogne da pogon bude stacioniran baš u Šapcu.

Nebojsa Zelenovic Sabac

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien