SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA MINISTARKOM POLJOPRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.472

Juče je u kabinetu ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođe prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković, održan sastanak najužeg rukovodstva Ministarstva sa predsednikom SPOS-a.

Pored ministarke, gospođe prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković, sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za ruralni razvoj gospodin Dragan Mirković, pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju gospođa Milanka Davidović, šef kabineta gospodin Andrej Bojić i drugi.

Sastanak je bio posvećen daljem unapređenju saradnje SPOS-a sa Ministarstvom poljoprivrede, mogućnostima dalje pomoći Ministarstva razvoju pčelarstva, obezbeđenju dodatnih sredstava za razvoj i marketing pčelarstva u cilju promocije srpskog pčelarstva u zemlji i svetu radi daljeg podizanja kompetitivnosti i tržišnog položaja srpskih pčelara, novom Pravilniku o podsticajima za nabavku pčelarske opreme, Dobroj pčelarskoj praksi i saradnji sa Upravom za veterinu, razmatranju povećanja subvencija po košnici od naredne godine, novom Pravilniku koji je konačno u pripremi a treba da pruži podršku nastupu malih poljoprivrednika na tržištu, registraciji pčelarskih vozila i podsticajima za njihovu nabavku, kao i pristupanju Srbije kao jednog od predlagača, inicijativi Slovenije da se proglasi svetski dan pčelarstva, i oko svih pitanja je postignut visok stepen saglasnosti, i dogovoren dalji redosled postupaka i zajedničkog nastupa.

SPOS je izuzetno zadovoljan rezultatima sastanka, i nadamo se brzoj realizaciji dogovorenog, kao i daljem unapređenju saradnje na još višem nivou nego do sada. Dogovoren je još bliži kontakt i saradnja sa svim strukturama Ministarstva poljoprivrede, i još veće uključivanje SPOS-a po pitanju daljeg usaglašavanja zakonodavstva sa EU.

Zahvaljujemo se ministarki poljoprivrede i njenim saradnicima, jer su prihvatili pčelarstvo kao ravnopravnu granu srpske poljoprivrede, i što iz godine u godinu Ministarstvo izdvaja sve više sredstava za podršku pčelarstvu, i širi ne samo kvantitet podrške, već i kvalitet.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien