SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA MINISTROM POLJOPRIVREDE I MINISTARKOM DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.457

Danas su ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, posetili Šid, zajedno sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović, a sastanku je, na poziv oba ministarstva, prisustvovala i delegacija SPOS-a.

Delegaciju SPOS-a činili su predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović, zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović, kao i ambasador SPOS-a Milenko Gićanov. 

Jedna od tema razgovora sa rukovodstvom opštine bila je i pisana inicijativa SPOS-a svim lokalnim samoupravama, da se izjasne da li su zainteresovane da se na njihovoj teritoriji izgradi pogon SPOS-a za otkup i pakovanje meda članova SPOS-a. I opština Šid izrazila je interesovanje, pored za sada 28 drugih opština Srbije, da se pogon izgradi na njihovoj teritoriji. 

Ministar Nedimović se više nego pohvalno izrazio o aktivnostima SPOS-a na ideji i gradnji pogona, i izrazio stav Ministarstva poljoprivrede da je SPOS dostigao jedan viši stepen organizovanja kakav druga udruženja poljoprivrednika još uvek nisu, te da će država pomoći SPOS-u kako bi što pre izgradio svoj pogon. 

Ministarka Brnabić okarakterisala je ove aktivnosti SPOS-a kao primer dobre prakse, koji itekako može i drugim poljoprivrednicima da posluži kao odličan primer, te da zaslužuje podršku. 

Zahvaljujemo ministarki i ministru na lepim rečima, SPOS će sigurno opravdati njihovo poverenje. Narednih dana očekuje se detaljniji razgovor sa ministrom poljoprivrede na ovu temu. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien