SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA MINISTROM POLJOPRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.259

Tokom popodneva, predsednik SPOS-a sastao se sa ministrom poljoprivrede gospodinom Branislavom Nedimovićem.

Razgovor je bio izuzetno koristan i produktivan. Razumevanje ministra Nedimovića za naše probleme i ovog puta je bilo na visokom nivou. Postignuto je više važnih saglasnosti. Razgovarano je o opstanku subvencija po košnici i u narednoj godini, što je od izuzetnog značaja za pčelarstvo, kao i o realnim mogućnostima njihovog izvesnog povećanja u narednoj godini, na čemu se posebno zahvaljujemo ministru. Razgovarano je detaljnije o izmeni procedure za subvencionisanje pčelarske opreme, ali o tome ne možemo govoriti javno dok se ne bude došlo do konačnog rešenja, sada možemo reći da će doći do kvalitativnog pomaka, koji će omogućiti velikoj većini pčelara da dobije i ovu podršku države bez velikih administrativnih problema, i sa potpunom sigurnošću da će povraćaja sredstava biti. 

Razgovarano je o još nekoliko tema, podršci države po pitanju SPOS-ovog pogona za plasman meda, registraciji pčelarskih vozila gde je od ministra zatražena podrška SPOS-u prema MUP-u i Ministarstvu saobraćaja, „pašarini“, problemima sa neispunjenim dogovorima sa Upravom za veterinu. IPARD programu i slično, o čemu će biti više reči u narednom periodu. 

Zahvaljujemo se ministru Nedimoviću na ogromnoj podršci koju nam je pružio, i iskazanom razumevanju koje se sa svakim novim sastankom, sve više pretače u realnost, te očekujemo još bolje dane za pčelarstvo u 2017. godini. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien