SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA PREDSEDNICOM VLADEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.571

Danas je predsednik SPOS-a imao sastanak sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Delegaciju SPOS-a činili su predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović i njegov savetnik za bezbednost Slavoljub Ristić. 

Razgovarano je o dosadašnjoj i budućoj saradnji na rešavanju krucijalnih pitanja pčelarstva Srbije. 

Posebno je razgovarano o izgradnji pogona za plasman meda pčelara SPOS-a, o polaganju kamena temeljca, što će se dogoditi najverovatnije u septembru ove godine, eventualno početkom oktobra. Očekujemo prisustvo predsednice Vlade početku gradnje pogona. Predsednica Vlade je još jednom izrazila svoju podršku ideji i ovakvoj organizaciji pčelara Srbije koja je smogla snage da krene u ovaj zahtevni projekat, koji je ključni faktor razvoja pčelarstva, i predstavlja više nego odličan primer drugim poljoprivrednicima, pa i malinarima koji su spomenuti na sastanku veoma detaljno, kako se treba udruživati i zajednički nastupati na tržištu, a ne tražiti od države nešto što nije u njenoj nadležnosti. Vlada Republike Srbije podržala je ovaj projekat SPOS-a i pre par meseci donela zaključak Vlade kojim se opštini Rača omogućuje dodela placa u Rači za izgradnju pogona. 

Razgovarano je i o problemu sa falsifikatima meda, te je dogovoreno da se narednih dana nakon konsultacija sa Ministarstvom poljoprivrede, donese odluka o daljem postupanju, kao i javnom objavljivanju dosadašnjih rezultata Operativnog štaba Vlade za suzbijanje falsifikata meda. 

Razgovarano je i o mogućem načinu prenošenja znanja i iskustava SPOS-a drugim poljoprivrednicima u Srbiji, u cilju jačanja njihove organizovanosti i podizanja nivoa svesti i potreba za udruživanjem radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva. SPOS u tom pogledu stoji na raspolaganju državi, i pružiće svu potrebnu pomoć na prenošenju znanja i iskustava drugim poljoprivrednicima u cilju daljeg osnaživanja srpske poljoprivreda. 

Zahvaljujemo se predsednici Vlade, inače velikom prijatelju SPOS-a zbog svih njegovih aktivnosti na samostalnom unapređivanju pčelarstva Srbije, na prijemu delegacije SPOS-a koju je primila uprkos ogromnim obavezama oko najvažnijih državnih pitanja ovih dana. Njena predusretljivost i razumevanje naše dobre volje je nešto što nas zaista više nego raduje, i daje ohrabrenje da nastavimo dalje istim putem. 

Ovom prilikom i zvanično čestitamo predsednici Vlade na izboru, i želimo joj brojne uspehe, koji su sa njenim elanom i znanjem – neminovni. Želimo joj da probleme vidi kao izazove, neprijatelje kao znakove pored puta, a na one nedokazane da ne obraća pažnju i da ih jednostavno ignoriše, jer Srbija nema vremena za čekanje niti za bacanje kamenja na svakog psa koji zalaje. Srbija mora da se razvija, u tome ima svu našu podršku, koju je zaslužila njenim dosadašnjim radom i saradnjom sa SPOS-om, pre nego je postala predsednica Vlade. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien