SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA PREMIJERKOM SRBIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.785

Danas se predsednik SPOS-a sastao sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić u njenom kabinetu.

Na sastanku je potvrđena opredeljenost države i predsednice Vlade da nastavi sa podrškom pčelarstvu Srbije u svakom pogledu, pa i u pogledu gradnje i uspešnog završetka Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a. Do sada je država pomogla po pitanju placa od jednog hektara, kao i priključka električne energije, a najviše su nam u tome pomogli upravo predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, te im se beskrajno na tome zahvaljujemo jer su umnogome ubrzali i pojeftinili ceo proces.

Posebnu podršku dobili smo za nastavak borbe protiv neispravnog meda na tržištu Srbije, predsednica Vlade je obećala dalji nesmetani rad Operativnog štaba Vlade za borbu protiv neispravnog meda na tržištu, kao i punu logistiku u tom poslu. Pohvalila je napore SPOS-a proteklih dana da sve nepravilnosti u prometu meda na tržištu Srbije uoči i prijavi nadležnim organima na procesuiranje. Predsednik SPOS-a detaljno je obrazložio predsednici Vlade sve ono što se u proteklom periodu događalo po pitanju uočavanja nepravilnosti u radu kod firme AZA o čemu je pisano ovih dana na sajtu SPOS-a i tek će se pisati, kao i o drugim slučajevima koje trenutno analiziramo.

Predsednik SPOS-a doneo je i prezentovao predsednici Vlade ceo projekat Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a. Obrazložio joj je sve detalje projekta. Predsednica Vlade obećala je dalju podršku i pomoć da se ovaj projekat privede uspešno kraju, kao najbolji primer kako primarni poljoprivredni proizvođači mogu da odu stepenicu dalje i nađu način da direktno, bez posrednika, plasiraju svoj proizvod na tržište Srbije i sveta. Naš pogon biće najbolji i najmoderniji u regionu, i služiće za ponos ne samo pčelarima, već i čitavoj državi.

Zahvaljujemo se predsednici Vlade na podršci, trajnoj opredeljenosti i razumevanju neophodnosti daljeg razvoja srpskog pčelarstva uz punu podršku države, na korist ne samo pčelara i države, već i svih ostalih poljoprivrednika, čiji prinosi drastično rastu kada ima dovoljno pčelinjih zajednica za oprašivanje.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien