SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SAVEZ PČELARSKIH UDRUŽENJA MAKEDONIJE SE UČLANIO U SPOSDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.291

Savez pčelarskih udruženja Makedonije – Pčela Skopje (Sojuz na pčelarski združenija na Makedonija-Pčela Skopje), učlanio se danas u SPOS.

Svi zainteresovani pčelari Makedonije moći će preko ovog Saveza da se učlane u SPOS i primaju časopis „Srpski pčelar“. Interesovanje pčelara je veliko, te sada imaju priliku da dođu do jeftinijeg časopisa nego da se pojedinačno pretplaćuju, i pored toga biće članovi SPOS-a, što znači da će imati brojna prava koja kao obični pretplatnici nemaju (besplatan ulaz na Državni pčelarski sajam u Beogradu, šifru za pristup zaštićenim delovima sajta SPOS-a, veliki zidni kalendar…). 

Jedini uslov da bi cena bila znatno niža od redovne pretplate, jeste da se časopis isporučuje na jednu adresu, a da pčelari sami organizuju preuzimanje časopisa, ili da se dogovore sa svojim Savezom, te da doplate za internu poštarinu u Makedoniji, kako bi časopis dobijali na kućnu adresu. 

Za detaljnije informacije javite se na 075/800 985) ili na mejl [email protected] (Mende Trajkovski). 

 

Evo i koji je zvanični cenovnik za takvu vrstu učlanjenja u SPOS iz inostranstva, s tim što ga treba simbolično uvećati za bankarsku proviziju i druge eventualne operativne troškove, ali o tome će se pčelari Makedonije detaljno informisati u svom Savezu: 

 

KAKO POSTATI ČLAN SPOS-a AKO STE DRŽAVLJANIN NEKE DRUGE DRŽAVE I TAMO ŽIVITE?

(Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija…)

 

Po Statutu SPOS-a i društva pčelara iz inostranstva (sa čitave planete) sa svojim članovima mogu postati članovi SPOS-a, pošto je SPOS praktično međunarodna organizacija. Potrebno je da društva pčelara kontaktiraju SPOS i zatraže potrebnu dokumentaciju za učlanjenje u SPOS, na telefone 011/61-28-071, 060/444-02-87, 060/444-01-21, 060/444-01-24 ili mejl [email protected] i [email protected]

Članarina za SPOS je 19,58 evra po pčelaru, bez časopisa „Srpski pčelar“.

Za pčelare iz država regiona (ista poštarina) koji žele da istovremeno budu članovi SPOS-a sa primanjem časopisa Srpski pčelar na kućnu adresu (zbog povećanih troškova poštarine), njihovo matično društvo pčelara dužno je da uplati ukupnu članarinu u visini od 53,30 evra. Porodični član uplaćuje članarinu od 5,7 evra, po istom principu kao u Srbiji. Sredstva članarine mogu da se prenose SPOS-u isključivo sa računa društva pčelara iz inostranstva koje je član SPOS-a na devizni račun SPOS-a, s tim što proviziju za prenos sredstava SPOS-u plaća društvo pčelara član SPOS-a (podatke o računu ćete dobiti na gore navedene telefone ili mejl, kad potpišete pristupnicu).

Članovi iz inostranstva imaju sva prava kao pčelari iz Srbije (imaju delegata na Skupštini SPOS-a, imaju pravo na priznanja SPOS-a, besplatne oglase pojedinaca pčelara na sajtu SPOS-a i isticanje aktivnosti društava na sajtu SPOS-a, učešće na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu po povlašćenim uslovima kao i za članove SPOS-a iz Srbije, tj. bez plaćanja ulaznice – besplatno, popust na oglašavanje u časopisu „Srpski pčelar“ pod uslovima kao u Srbiji i slično), pravo na tegle SPOS-a (jedino što ih moraju preuzeti na teritoriji Srbije), osim prava koja su za sada praktično neostvariva u inostranstvu (prodaja meda preko SPOS-a, telefon za predsednike društava i slično).

Pošto se isporuka časopisa, ako postoji dovoljan broj članova koji primaju časopis „Srpski pčelar“, može vršiti i putem tzv. „M“ vreća (na adresu društva pčelara – što pojeftinjuje poštanske troškove, ali pčelari preuzimaju časopis u društvu, a ne dobijaju ga na kućnu adresu), onda je ukupna članarina DOSTA MANJA PO PČELARU. Ne šaljemo „M“ vreće za manje od 16 članova SPOS-a. Inače, „M“ vreće se mogu slati u sve zemlje Evrope (prethodno proveriti da li carinski organi vaše države ne traže neka dodatna plaćanja za dostavu časopisa na taj način, što bi padalo na teret vašeg društva pčelara). U tom slučaju, iznos članarine sa časopisom, po članu je:

1) od 16 do 20 članova SPOS-a, po članu, cena je: 31,50 evra

2) od 21 do 39 članova SPOS-a, po članu, cena je: 29,50 evra

3) od 40 do 60 članova SPOS-a, po članu, cena je: 27,40 evra

4) od 61 do 81 članova SPOS-a, po članu, cena je: 27 evra

 

Za veće količine od datih treba pozvati stručnu službu da izračuna cenu po komadu. Za sve nejasnoće obratite se stručnoj službi SPOS-a na gore navedene brojeve telefona ili mejl. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE