SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SEMINAR ZA PČELARE U NIŠUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.634

Savez pčelarskih organizacija Srbije i Katedra za biologiju Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu u okviru naučno-istraživačkog projekta ev. br. III 46002, kojim rukovodi prof. dr Zoran Stanimirović, a finansira Ministarstvo za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, pod pokroviteljstvom kompanije međunarodnog renomea “Evrotom“, a u saradnji sa Udruženjem pčelara “Niš” organizuju stručni seminar za pčelare.

 
15. 03. 2015. Niš, 11,00

– Prva niška gimnazija “Stevan Sremac

Program je organizovan kao Simpozijum za pčelare sa temom: Klinički pregled i izimljavanje pčela, a obuhvataće sledeća predavanja:

 

1.- Izimljavanje i klinički pregled pčelinjih društava  –  Prof. dr Zoran Stanimirović

Najčešće greške i propusti koje pčelari prave prilikom izimljavanja pčelinjih društava,  kao i prikazivanje načina za pravilno  izimljavanje. Kvalitetna ishrana kao imperativ dobrog zdravstvenog stanaja i dobrog prinosa pčelinjih zajednica, kao i pravilan pregled društava i prevencija bolesti pčela (nozemoze, varoze, askosferoze, američke i evropske  trulrži pčelinjeg legla i dr).

 

2.- Virusi kao krajnji egzekutori pčelinjih društava – Asistent Uroš Glavinić dr vet. med.

Virusne infekcije pčela (virusi akutne i hronične paralize pčela, mešinastog legla i deformisanih krila), ostali patogeni i nespecifični faktori koji utiču na zdravstveno stanje i kondiciju pčelinjih zajednica.

 

3.- Predstavljanje preparata za ishranu i zdravstvenu zaštitu pčela kompanije Evrotom– Toma Pavlić

Prikazivanje promotivnog filma Evrotom kompanije. Predstavljanje palete proizvoda kompanije Evrotom, koji se koriste u pčelarstvu kao hrana i suplementi u ishrani pčela; proizvodi koji se koriste u zdravstvenij zaštiti pčela kao i ostali proizvodi i oprema iz asortimana kompanije Evrotom.

 

Na seminaru biće uručena priznanja Asocijacije.

Milorad Novković

Predsednik UP “Niš”

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien